Aktuelle nyheder - Byggeri

Bygmas koncernchef sagde op for en dag og lod kvinderne komme tilVera Jarlov mødtes bl.a. med Bygmas regionsdirektør Morten Kvist og bæredygtighedsdirektør Elnaz Ehsani og drøftede, hvordan man kan sikre mere diversitet i byggebranchen.

Bygmas koncernchef sagde op for en dag og lod kvinderne komme til

I Peter H. Christiansens sted indtrådte den 20-årig jurastuderende Vera Jarlov. Direktørskiftet er en del af PlanBørnefondens kampagne #GirlsTakeover, der sætter fokus på, at 85 % af de danske direktørposter er besat af mænd

Del artiklen på

Mandag morgen mødte Bygma Gruppens medarbejdere ind til en højst overraskende udmelding fra deres koncernchef Peter H. Christiansen. Her annoncerede han, at han med omgående virkning ville træde tilbage fra sin stilling, og at afløseren allerede var fundet.

Ved nærmere eftersyn stod det dog klart, at det kun var for en enkelt dag, at Peter H. Christiansen trådte til side til fordel for den 20-årige jurastuderende Vera Jarlov. Det sker som led i PlanBørnefondens globale kampagne #GirlsTakeover. Her giver direktører, ledere og politikere i 65 lande deres positioner videre med formålet at skabe opmærksomhed omkring ligestilling i forbindelse med FN’s Internationale Pigedag 2023 d. 11. oktober.

For at nå FN’s verdensmål om ligestilling mellem kønnene skal der senest i 2030 være mindst 40 % kvindelige ledere. Der er lang vej igen, da tal fra Danmarks Statistik viser, at 85 % af danske direktører er mænd.

Ved at give Vera Jarlov mulighed for at sætte sig i direktørstolen, signalerer Bygma et ønske om at være en del af den forandring, der er nødvendig for en fremtid med flere kvinder på ledelsesniveau og i byggebranchen som helhed. Peter H. Christiansen, der nu igen kan kalde sig koncernchef i Bygma Gruppen, fortæller:

- Bygma er en del af bygge- og anlægsbranchen, der i de kommende år kommer til at mangle kvalificerede medarbejdere, samt en branche hvor kvinderne er underrepræsenterede. Derfor har vi i høj grad en interesse i at belyse problemet og dermed skabe grobund for, at flere kvinder vil vælge vores branche, og forhåbentlig indfri deres lederpotentiale hos os. Så det var med glæde, at jeg overlod min post til Vera for en dag.

Vera Jarlovs dag som koncernchef for Bygma Gruppen bød på et tætpakket program dels i hovedkontoret i Søborg og i Proffcenteret i Roskilde. Her talte den afgående og nye koncernchef i fællesskab med en række af Bygmas kvindelige profiler, herunder koncernens bæredygtighedsdirektør Elnaz Ehsani, om udfordringerne ved at få flere kvinder ind i trælasthandler og byggebranchen og mulige fremtidige tiltag.

Bygma har de seneste år taget betydelige skridt mod at skabe et mere mangfoldigt og inkluderende arbejdsmiljø i den ellers traditionelt mandsdominerede byggebranche. Og det har båret frugt.

På det hold af salgselever, der netop er startet efter sommerferien, er der således 28 % kvinder, hvilket repræsenterer det højeste antal nogensinde. I 2022 blev 70 % af de færdiguddannede elever fastansat i Bygma, og derfor giver stigningen i mangfoldigheden blandt eleverne håb om, at det vil afspejle sig i den generelle medarbejderfordeling i fremtiden.

- Det øgede antal kvindelige elever er resultatet af vores målrettede arbejde igennem flere år, så vi er meget stolte af den positive udvikling. Når det er sagt, så er vi bestemt ikke i mål endnu, og derfor er vi glade for, at PlanBørnefonden og Vera har givet os mulighed for at belyse denne udfordring, siger Peter H. Christiansen.

-dc

Læs mere om Byggeri

3/10 2023
AfskærmningAlu stigerBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringFaldsikringFugemasseFugeskumGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriporteKabelkanalerLofterMaterielopbevaringOmbygningPortautomatikPorteRullestilladsSmedejernsporteSpartelmasseSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTotalrenoveringTrappestigerVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.