Aktuelle nyheder - Byggeri

Bygningsstyrelsen afviser lovbrud

I en kommentar uddyber Bygningsstyrelsen, at det generelle stop for fag- og storentrepriser altid vil ske i overensstemmelse med udbudsloven

Del artiklen på

På baggrund af Bygningsstyrelsens direktør, Rasmus Brandt Lassens, udmelding om, at han som led i styrelsens nye udbudspolitik har indført et generelt stop for fag- og storentrepriser, påpegede Dansk Håndværk i går, at det ville være i klar strid med lovgivningen. Arbejdsgiverforeningen pointerede samtidig, at hvis denne udmelding stod til troende, var det en oplysning, der burde få Konkurrencestyrelsen til øjeblikkeligt at tage kontakt med henblik på at få en nærmere forklaring.

Til dette uddyber Rasmus Brandt Lassen i dag:

- Det generelle stop for fag- og storentrepriser i Bygningsstyrelsen skal sikre, at vi er opmærksomme på den betydelige projekt- og styringsrisiko, vi som bygherre påtager os, hvis vi vælger fag- og storentrepriser. Hvis vi i det konkrete projekt mener, at fag- eller storentrepriser er den bedste model for projektet, og det er muligt at have et bygherre-setup, der rent faktisk har kapacitet og kompetence til at styre projektet, vil vi drøfte, om man skal gøre en undtagelse. Men det vil kræve en helt særlig situation, hvor der er fuldstændig styr på risici. Der er således tale om en strategi, som skal sikre, at vores udbud passer til vores konkrete bygherre-setup.

Han siger videre:

- Der vil naturligvis fortsat blive taget konkret stilling til udbudsstrategien i hvert enkelt projekt, og der vil naturligvis blive redegjort for baggrunden for det samlede udbud jf. udbudsloven.

-kj

Læs mere om Byggeri

14/9 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.