left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Corona åbnede sluse for salg af byggegrunde

Corona åbnede sluse for salg af byggegrunde

Samtidig med, at lysten til at bygge nyt hos boligejerne, er udbuddet af helårsgrunde faldet med 36 procent det seneste år.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring

Der har været så stor efterspørgsel på eksisterende ejerlejligheder, villaer og sommerhuse under pandemien, at også byggegrunde til permanente boliger er revet væk.

Ifølge Boliga var der i juli sidste år 5.212 helårsgrunde til salg, mens der juli i år er 3.351 helårsgrunde til salg.

Det er ifølge en beregning fra Nybolig et fald i udbud på 36 procent på 12 måneder, men udviklingen kommer ikke bag på Nyboligs administrerende direktør, Peter J. Mattsen:

- Knapheden på boliger til salg skaber en naturlig høj efterspørgsel på grunde. Hvis du ikke kan finde den rette bolig, kan et godt alternativ være at bygge et nyt hus, hvor du grundlæggende kan få det, som du vil have det, siger Peter J. Mattsen.

Mange fordele ved nyt
Samtidig peger han på, at det som udgangspunkt kun er lidt dyrere at bygge et nyt hus frem for at købe et eksisterende:

- Men det har også sine fordele. Under corona har travlheden blandt håndværkere været meget høj, ligesom prisen på byggematerialer er steget ret voldsomt. Men når det er sagt, er der også nogle mere langsigtede gevinster ved at bygge et nyt hus. Lave energiomkostninger, minimal vedligeholdelse og muligheden for at designe dit hus, præcis som du ønsker det, siger Peter J. Mattsen.

Læs mere om Byggeri

2/8 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.