left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Corona har givet kommende lærlinge noget ekstraDer er et godt sammenhold på studiet, selvom eleverne i perioder har været hjemsendt pga. corona. Her foto fra GF2-afslutningen på Tradium i fredags.

Corona har givet kommende lærlinge noget ekstra

De tekniske elever på Tradiums Grundforløb 2 (GF2) skal nu i gang med deres læretid. Selvom corona har været træls med nedlukninger m.v., har de unge nået deres faglige mål og fået styrket deres kompetencer

Del artiklen på

Fredag på Tradium Erhvervsskole og -gymnasier i Randers var lig med festivitas, da eleverne blev sendt ud mod erhvervslivet og i gang med deres læretid. Trods ekstra udfordringer i corona-tiden er de unge helt klar til deres kommende tilværelse som lærlinge.

- Det er stærke elever, der kommer ud i lære nu. På grund af coronanedlukningen kan de mange andre ting også, blandt andet er de blevet dygtige til at arbejde med IT. Men samtidigt har de også nået de faglige mål og klaret sig flot til prøverne. Nu håber vi, erhvervslivet tager godt imod dem, for det fortjener de, siger Anders Samuelsen, der er uddannelsesleder på Tradiums tømreruddannelse.

På mureruddannelsen var smilene ekstra store, for her har de fleste GF2 elever fundet en læreplads og er dermed klar til at prøve kræfter med byggebranchen. En af eleverne er Khalil Khalil, der skal i lære ved Murerfirmaet Winther ApS, der har adresse i Hadsten.

- Jeg havde været i praktik ved Thomas Winther. Derfor spurgte jeg ham, om jeg kunne blive elev og var så heldig, at han sagde ja, fortæller Khalil, der havde valgt praktikken, selvom der også var mulighed for at holde fri – et valg der nu kommer ham til gode.

Uddannelse er noget, man tager hele livet
Det er dog ikke alle GF2 elever der har fundet en praktikplads endnu. For dem var der gode råd at hente i en tale til eleverne af Ole Christensen, der er næstformand i Tradiums bestyrelse og selv er faglært.

- Til jer der ikke endnu har fået praktikplads, så kom op på cyklen og tag ud til virksomhederne. Send ikke bare en ansøgning, men tag ud og vis dem det unge menneske, der har interesse for virksomheden, sagde han bl.a.

Samtidigt forklarede han også, at selvom man skulle vælge at videreuddanne sig efter læretiden, så er tiden ved lærepladsen og skolen aldrig spildt, men noget man kan tage med sig videre og altid bruge som afsæt for fremtidig uddannelse og karriere.

- I får et godt fundament, som I altid kan bygge videre på. Finder I nu på, at I vil noget andet, så kan I med en håndværkeruddannelse næsten nå alt, forklarede Ole Christensen.

-los


Læs mere om Byggeri

13/7 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.