Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Danske Byggecentre: Nu skal det være slut med symbolpolitikkenAdm. direktør i Danske Byggecentre, Palle Thomsen.

Danske Byggecentre: Nu skal det være slut med symbolpolitikken

Det er ikke den mest konkrete aftale, og man kan også diskutere, hvor finansieringen til forslagene skal findes, lyder reaktionen fra Danske Byggecentre på rød bloks politiske aftale

Del artiklen på

I den politiske aftale, som rød blok er blevet enige om, er der fokus på energieffektiviseringer herunder krav til energibesparelser i offentlige bygninger. Det ser man positivt på hos Danske Byggecentre:

- Energieffektivisering af bygninger er et vigtigt skridt i en grønnere retning for Danmark. Energiforbruget i bygninger udgør næsten 40 % af Danmarks samlede energiforbrug, og derfor spiller effektivisering en afgørende rolle, hvis vi skal nå de høje ambitioner vi har i Danmark med 70 % CO2-reduktion i 2030. Men der er også behov for at vi fokuserer på klimaaftrykket af byggematerialer, udtaler Palle Thomsen, der er adm. direktør Danske Byggecentre.

Nemmere adgang til udenlandsk arbejdskraft
Hos Danske Byggecentre er man også glad for at læse om, at der i aftalen er blevet enighed om at virksomheder skal have nemmere ved at tiltrække udenlandsk arbejdskraft i fremtiden:

- Der er alvorlig mangel på arbejdskraft i dansk erhvervsliv, og derfor er det positivt, at der dannes grundlag for at danske virksomheder nemmere kan tiltrække udenlandsk arbejdskraft, så produktiviteten ikke falder, og væksten kan fortsætte. Der kunne ikke skaffes flertal fra den tidligere regering om nemmere adgang for udenlandsk arbejdskraft til Danmark, så vi er glade for, at det nu virker til at nogle partier har ændret mening, siger Palle Thomsen.

Skattestigninger vil sænke arbejdsudbuddet
Danske Byggecentre er dog kede af at læse om målrettede skattestigninger - f.eks. på bo- og gaveafgiften for virksomhedsarvinger. I Danmark har vi mange familieejede virksomheder, og en forhøjet afgift ved familieoverdragelse vil dræne de virksomheder for kapital, og gøre det sværere for dem at overleve - det vil gå ud over arbejdsudbuddet, lyder bekymringen.

- Foruden den øgede arveafgift bliver der blot nævnt målrettede skattestigninger i regeringsaftalen, og så må vi jo se den kommende tid hvilke skattestigninger det kan være. Uanset hvad er det ikke vækstfremmende, om de så gør det dyrere at være dansker eller drive virksomhed i Danmark. Også på skatteområdet har der været ført meget symbolpolitik, som grunder i misundelse mere end effekt, og vi ser gerne, at de radikale også fjerner denne symbolpolitik, siger Palle Thomsen.

-kj

Læs mere om Byggeri

26/6 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMalingMaterielopbevaringOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder