Aktuelle nyheder - Byggeri

DI foreslår tunnelløsning under Kattegat

DI foreslår tunnelløsning under Kattegat

De nye ansigter i formandskabet for Kattegat komitéen er regionsrådsformand i Region Sjælland Heino Knudsen, borgmester i Odder Kommune Uffe Jensen og branchedirektør i DI Transport Michael Svane.

Del artiklen på

Politik - Samfund

Af Dan Bjerring

Dermed er tre af landets fem regioner – Nordjylland, Midtjylland og Sjælland – samt de kommuner hvor en fast Kattegatforbindelse ventes at blive landfaste – Kalundborg og Odder - repræsenteret i Kattegatkomitéen, og dertil kommer også Aarhus.

Og med Michael Svanes indtræden i formandskabet er der også fra erhvervslivet sendt et tydeligt signal om vigtigheden af en fast Kattegatforbindelse.

Selv om der så småt er sat gang i arbejdet med forundersøgelserne af en fast Kattegatforbindelse, er der stadig en vigtig rolle for Kattegatkomitéen at spille i forhold til at fastholde politisk opbakning til projektet.

Omkostningstunge projekter
- Infrastrukturinvesteringer er langsigtede og omkostningstunge, og derfor er det vigtigt, at der vælges de rigtige løsninger, som ikke kun løser trafikale udfordringer her og nu – men som også binder landet sammen på den mest hensigtsmæssige måde på langt sigt, siger komitéens formand Anders Kuhnau.

I den sammenhæng spiller en fast Kattegatforbindelse en helt afgørende rolle, fordi den vil binde Øst- og Vestdanmark tættere sammen og skabe helt nye muligheder for vækst og udvikling på tværs af landet.

Afgørende betydning for Danmarks vækst
Blandt de nye medlemmer er altså branchedirektør for transport og infrastruktur Michael Svane fra Dansk Industri, der kalder en fast Kattegatforbindelse for ’et helt centralt projekt, der skal binde Danmark bedre sammen og styrke relationerne mellem Østdanmark og Vestdanmark’:

- De store forbindelser som Storebælt, Øresund og den kommende Femern-forbindelse har skabt en tilgængelighed og mobilitet i og til og fra Danmark, der har afgørende betydning for Danmarks vækst, velstand og velfærd. For DI er en fast Kattegatforbindelse vigtig fordi det er en nødvendig fremtidssikring af mobiliteten for personer og gods på tværs af Danmark. Vi har brug for et robust transportsystem, der understøtter væksten i hele Danmark med vækstaksen mellem Hovedstadsregionen og det østjyske bybånd, siger Michael Svane.

Brug Femernfaciliteter
Han er ’særlig opmærksom’ på, at der er behov for en kombineret forbindelse med såvel vej som skinner, ligesom han meget gerne ser, at den faste forbindelse i hvert fald delvist udføres som en tunnel:

- Dermed kan vi genbruge den produktionshavn og tunnelelementfabrik, der etableres på Lolland i forbindelse med den faste Femern-forbindelse, slutter DI-direktøren

Læs mere om Byggeri

15/11 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.
 • fermacell

  fermacell

  Højkvalitets byggematerialer
 • BMI Danmark

  BMI Danmark

  (Icopal & Monier) - Se vores brohurer om tagløsninger
 • Kilian Water

  Kilian Water

  Det beplantede filter – naturlig spildevandsrensning
 • OX-ON

  OX-ON

  Designed to protect
 • Dansk Boligbyg

  Dansk Boligbyg

  Det giver pote at leve værdierne
 • Greditec

  Greditec

  Murflex - ventiler i rustfrit stål
 • Nyt om Bæredygtighed

  Nyt om Bæredygtighed

  Magasin om hvorfor du skal interessere dig for Bæredygtighed i byggebranchen
 • Københavns Listefabrik

  Københavns Listefabrik

  Se listekataloget - verdens største udvalg af trælister
 • NTI

  NTI

  Vi gør dig bedre!
 • Ecophon

  Ecophon

  Akustiske loftsystemer der sikrer god lyd og økonomiske løsninger
 • Garant

  Garant

  Specialist i tekniske produkter
 • Riwal

  Riwal

  Vi hjælper dig sikkert i højden!
 • Zarges

  Zarges

  Stiger og stilladser i aluminium
 • Ajos

  Ajos

  Kraner, hejs, skure, pavilloner, strøm, lys, varme og byggepladsindretning
 • Zarges

  Zarges

  Godt arbejdsmiljø valg
 • Greditec

  Greditec

  Murtec Bistal 30R Dista - Murværksarmering
 • Scandi Supply

  Scandi Supply

  Brandsikring A - Z
 • Lyngsøe

  Lyngsøe

  Alt i overdækning. Dansk design.
 • Danvak

  Danvak

  Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima