Aktuelle nyheder - Byggeri

Dummebøder på den nye FjordforbindelseDet er ikke ligefrem trængsel, der præger den nye bro over Roskilde Fjord

Dummebøder på den nye Fjordforbindelse

Ikke alene skal man betale for at bruge den nye bro over Roskilde Fjord, men forstår man ikke betalingssystemet, skal man betale 20 kroner ekstra i ’dummebøde’ for opkrævning

Del artiklen på

Politik - Samfund

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Når man kører over den nye forbindelse over Roskilde Fjord ved Frederikssund, Kronprinsesse Marys Bro, der benytter nummerpladeskanner for at kunne opkræve bropenge, gælder det for bilisterne om at kunne gætte sig frem til, at man selv skal gå ind på internettet og betale de 14 kroner for passeringen af broen eller oprette sig med en ’aftale’. Brobizz kan også bruges.

Skulle man være af en årgang, der måske ikke har internet, så er man på den, og det må også stå hen i det uvisse, hvordan udenlandske bilister skal forstå de danske tekster på broens skilte om, hvordan de skal betale.

Et gæt vil være, at man helt undlader at opkræve bropenge for udenlandske privatbilister. Men hvad med de udenlandske lastvogne?

Gætværk
På broen mødes man af skilte, hvoraf det fremgår, at man skal huske at betale ’inden fem dage’. Men der gives reelt ingen forståelig forklaring på, hvordan det kan lade sig gøre.

Går man ind på Fjordforbindelsens hjemmeside, kan man læse, at det er ’gratis’ at oprette en aftale med Fjordforbindelsen, eller man kan betale med ’bizz’.

Nu er det nok de færreste, der måske en gang hvert andet år eller sjældnere, som har brug for en ’aftale’ om betaling af 14 kroner for at passere. Dertil skal i øvrigt lægges 1 krone i administrationsgebyr for betalingskort.

Dummebøde på 20 kroner
Betaler man ikke inden fem dage, pålægges yderligere 20 kroner i ’administrationsgebyr’, altså seks kroner mere i administration end det koster at passere broen.

Priserne er for personbiler 14 kroner pr. tur, lastbiler og varevogne over 3.500 kroner 41 kroner pr. tur og motorcykler passerer gratis.

Det bliver i øvrigt spændende at se, om forventningerne til brugen af den nye forbindelse holder stik. Da BygTeks journalist kørte over, kunne man have sendt børn ud at lege på motorvejen uden risiko for at blive kørt over.

Læs mere om Byggeri

17/10 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.