left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Dyrt at bo alment i KøbenhavnIndenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (foto: Claus Bech)

Dyrt at bo alment i København

Det fremgår af et svar fra indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad, at det er en illusion at tale om ’billige almene lejligheder’ i København

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Torsten Gejl fra Alternativet har bedt indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek oplyse huslejen, inklusive varme, for de billigste almennyttige familieboliger - fire værelser og 100 kvadratmeter - i København opført i perioden 2010 – 2020.

Socialdemokraterne og den øvrige venstrefløj forsømmer ingen lejlighed til at tale om behov et for billige almene boliger, men når der gælder familieboliger med fire værelser, kan de ifølge oplysningerne fra ministeren reelt ikke opføres i København.

Men begrebet ’billige boliger’ dækker i langt de fleste tilfælde over, at andre borgere betaler en stor del af huslejen i form af store huslejetilskud fra kommunen og i form af højere skatter.

Kun 20 procent under 9.416 kroner
Ifølge svaret fra Kaare Dybvad Bek ligger huslejerne for de nævnte boliger mellem 7.305 kroner og 13.235 kroner om måneden.

For kun 20 procent almene familieboliger med de laveste huslejer ligger den månedlige husleje ifølge Landsbyggefonden under 9.416 kroner:

- Det skal bemærkes, at der kun er 624 almene familieboliger i Københavns kommune, som opfylder kravene om at have mindst fire værelser, være over 100 kvadratmeter og være opført i perioden 2010-2020, oplyser ministeren.
Samlet set er der registreret godt 50.000 almene familieboliger i Københavns Kommune, men langt størstedelen af disse boliger er mindre end den nævnte størrelse og er opført før år 2010.

Læs mere om Byggeri

5/5 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.