Aktuelle nyheder - Byggeri

Ejendomsmægler forudser pæn aktivitet på boligmarkedet resten af 2021 Det er stadig gunstige tider for boligsælgerne, lyder det fra ejendomsmæglerkæden Estate. Foto: Estate

Ejendomsmægler forudser pæn aktivitet på boligmarkedet resten af 2021

40 % af ejendomsmæglerne i Estate mener, at boligmarkedet i år vil overgå den ellers historiske udvikling, vi så i 2020. Det viser en ny rundspørge blandt mæglerkædens forretninger

Del artiklen på

Det er let at spå om fremtiden, men det er straks sværere at få ret i sine forudsigelser.

Det lærte mange eksperter og økonomer på den hårde måde, da de i foråret 2020 fik til opgave at forudsige, hvordan danskerne ville agere på boligmarkedet med indførelsen af samfundsnedlukning, udrejseforbud og restriktioner.

Mange var enige om, at boligmarkedet ville blive påvirket negativt, men stik modsat gik det, og på landsplan blev der gennemført mere end 100.000 bolighandler på tværs af alle landets ejendomsmæglerkæder.

I en ny rundspørge, som Estate har foretaget blandt forretningerne i kæden, svarer 40 %, at de forventer et boligmarked i 2021, der overgår sidste år. 47 % forventer en fortsættelse af udviklingen i 2020 og 13 % forventer et lettere dyk i markedet.

Fortsat høj efterspørgsel
Ifølge Alexander Falck Winther, der er presseansvarlig i Estate, er det en positiv udmelding, som stemmer fint overens med de forhold, der driver markedet i øjeblikket.

- Renten er fortsat meget lav, og udsigten til udenlandsrejse og verden, som vi husker den før corona, ligger endnu et stykke ude i horisonten. Derfor har mange danskere stadig blikket rettet mod en sommer, der skal tilbringes på dansk grund. Det gør, at efterspørgslen på boligmarkedet herhjemme forsat er høj, siger Alexander Falck Winther.

Og betingelserne i markedet er da også fortsat stærke – især for boligsælgerne.

- Salgstiderne fortsætter med at falde, mens boligpriserne stiger måned for måned. Det gør betingelserne historisk gode for sælgere netop nu, siger Alexander Falck Winther.

-los

Læs mere om Byggeri

9/7 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.