Aktuelle nyheder - Byggeri

Enemærke & Petersen på opkøb i SydvestjyllandEnemærke & Petersens opkøb af NemByg er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse og forventes at finde sted i løbet af 3-4 uger.

Enemærke & Petersen på opkøb i Sydvestjylland

Enemærke & Petersen har indgået aftale om at købe 60 % af aktierne i NemByg fra Esbjerg. De to entreprenørvirksomheder har desuden indgået købsaftale på øvrige aktier i NemByg til overtagelse i 2024

Del artiklen på

- Vi opkøber en yderst veldrevet virksomhed med dygtige byggefolk, der virkeligt kender Syddanmark – og vi ser ind i en gunstig markedssituation i området lige nu, hvor det giver god mening for os at udvide vores aktiviteter her. Så for os har NemByg været et oplagt match.

Sådan fortæller Enemærke & Petersens adm. direktør Henrik Mielke om opkøbet af 60 % af aktierne i NemByg, og Mielke er ikke i tvivl om det potentiale, der ligger i nyerhvervelsen:

- NemByg har allerede foden indenfor på det almene område, men vi ser helt klart et uudnyttet vækstpotentiale her, som vi kan understøtte, da almene renoveringer er vores kernekompetence. Vi oplever, at vores erfaring og faglighed har en berettigelse i Sydjylland.

Selvstændig forretningsenhed
NemByg, der har ca. 90 medarbejdere og hovedkontor i Tjæreborg ved Esbjerg, fortsætter som en selvstændig forretningsenhed med eget navn og ledelse, hvor Enemærke & Petersen kun understøtter forretningen, der hvor det giver mening.

- I hverdagen vil bygherrer, samarbejdspartner og medarbejdere således ikke mærke nogen forskel fra nu, siger Henrik Mielke, som glæder sig over, at NemByg ligesom Enemærke & Petersen også arbejder med både interessebaseret og integreret samarbejde:

- Det bliver disse åbne og nysgerrige samarbejdsformer, som kommer til at råde i vores interne samarbejde – og den form vi vil udvikle med vores samarbejdspartnere, siger direktøren i Enemærke & Petersen, der har ca. 700 medarbejdere, afdelinger i Ringsted, Glostrup, Odense, Aalborg og Aarhus og desuden ejer byggevirksomheden Raunstrup.

Den oplagte tilføjelse til familien
Samarbejdsformerne er ikke det eneste Henrik Mielke kan nikke genkendende til hos NemByg:

- Virksomheden bygger på en håndværkerkultur ligesom Enemærke & Petersen, de har også en stor egenproduktion og et stærkt fokus på tilrettelæggelse og planlægning, som spiller godt ind i vores lean-tankegang. Så vi oplever, at NemByg er en oplagt tilføjelse til E&P-familien, siger Henrik Mielke der også ser for sig, at opkøbet giver udviklingsmuligheder – hos Enemærke & Petersen:

Vi kan lære noget af NemByg. De har stor erfaring med erhvervskunder og i deres stærke fokus på produktion og processer ligger der helt sikkert viden, som vi kan nyde godt af.

-los


Læs mere om Byggeri

22/6 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.