Aktuelle nyheder - Byggeri

Et p-hus alle tør bruge

Et p-hus alle tør bruge

Det søjlefrie spiralparkeringshus ved Vejle Sygehus har plads til 410 biler og facader som silketrykt slør

Del artiklen på

Arkitektur

Af Marie Larsen

Vejle Sygehus' nye parkeringshus er seks-og-en-halv etage højt og har plads til 410 biler. Parkeringshuset virker lyst og overskueligt og har gode oversigtsforhold og plads til at orientere sig, når man svinger op eller ned af den dobbeltrettede og syv meter brede spiralrampe, der giver adgang til søjlefri parkeringspladser.  

Parkeringshuset har bærende facader og dæk, der spænder 17 meter, og det eliminerer behovet for søjler. Konstruktionens styrke betyder også, at der ikke er behov for stabiliserende mure i hverken bygningens facade eller imellem parkeringspladserne. Det sikrer en overskuelig trafik og minimerer risici for at køre ind i en søjle eller en mur.

Tilmed giver facadens vinklede glaslameller en let gennemsigtighed, der minder om et slør. Alle glaslamellerne er silketrykte med et mønster af linjer, der fordeler sig gradueret i afstand langs glaslamellerne og giver glasset et let og luftigt udtryk.

Du kan læse mere om projektet og se flere billeder af byggeriet i magasinet Byggeri nr. 7.

Læs mere om Byggeri

15/10 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.