LCA
LCA
scroll
Femern-udkigspost må i genudbud - alle bud var for højeDet nye udsigtspunkt bliver 217 meter langt og placeres for enden af Gl. Badevej, Rødbyhavn, og er tegnet af ARUP.

Femern-udkigspost må i genudbud - alle bud var for høje

Et nyt udsigtspunkt tæt på byggeriet af Femern Bælt-tunnelen ved Rødbyhavn må i genudbud. Geotekniske undersøgelser har vist, at det opgravede materiale har brug for længere tid til at sætte sig, og de fire bud på opgaven er betydeligt højere end ventet

Femern A/S sendte i foråret 2023 opførslen af en ny udsigtsfacilitet ved Rødbyhavn i udbud. Projektet skal give offentligheden mulighed for at følge anlægsarbejdet af Femern Bælt-tunnelen fra en ny udsigtsplatform kaldet Pilen, der bliver placeret nær den kommende tunnelportal.

Pilen skal opføres på indvundet land, som stammer fra udgravningen af tunnelrenden i Femern Bælt. Nye geotekniske undersøgelser har vist, at det opgravede materiale har brug for længere tid til at sætte sig, før det er egnet til at bygge på, hvilket giver en tidsmæssig udfordring for projektet.

De fire bud på opgaven, som Femern A/S har modtaget, har vist sig at være betydeligt højere end ventet blandt andet begrundet i jordbundsforholdene, og Femern A/S har derfor besluttet at udarbejde et revideret udbudsmateriale, som udsendes senere på efteråret.

- Byggeriet af en udsigtsplatform i området er fortsat en høj prioritet for os. Vi mærker tydeligt en stor og stigende interesse for projektet, hvilket blandt andet er kommet til udtryk i besøgsrekord i vores udstilling i Rødbyhavn denne sommer, siger Morten Kramer Nielsen, kommunikationschef i Femern A/S.

Fra Pilen vil besøgende kunne følge med i udsejlingen af tunnelelementer og byggeriet af tunnelportalen. Projektet indebærer også en ny rampe og adgangssti fra den eksisterende platform på Gl. Badevej.

Byggeriet af den nye udsigtsfacilitet forventes at begynde i 2024 og stå færdig senest i begyndelsen af 2025.

-dc

17/8 2023