Aktuelle nyheder - Byggeri

Flere internationale standarder i byggeriet

Flere internationale standarder i byggeriet

Regeringen præsenterer i dag et udspil med 42 initiativer, der skal lette erhvervslivets byrder. Dermed vil byrderne ifølge regeringen være lettet med 3,8 milliarder kroner i perioden fra 2015 frem til og med 2020.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

For byggesektoren får primært to af initiativerne betydning, idet regeringen blandt andet vil øge anvendelsen af internationale standarder i byggeriet:

- Regeringen arbejder løbende på at erstatte unødige særkrav eller nationale standarder med internationale standarder, hvor det er muligt og under hensyntagen til miljø, sundhed og sikkerhed. Harmonisering af danske standarder og fjernelse af danske særkrav medfører, at virksomhederne skal bruge færre ressourcer på at sætte sig ind i forskellige krav og standarder. Desuden behøver virksomhederne ikke at tilpasse deres arbejde efter, hvilket land de bygger i, og hvilke bygherrer de bygger for, siger erhvervsminister Rasmus Jarlov blandt andet.

Øget konkurrence
Han peger på, at nationale særkrav og -standarder stiller danske virksomheder dårligere end deres europæiske konkurrenter, og det forvrider konkurrencen i byggeriet:
- Med øget anvendelse af internationale standarder i byggeriet åbnes for øget konkurrence fra udenlandske aktører, og de danske aktører bliver bedre rustet til at begå sig på såvel det danske som de udenlandske markeder, lyder budskabet i udspillet.

Lettere at anmelde arbejdsulykker
Udspillet indeholder også en harmonisering af anmeldereglerne for arbejdsulykker.
Regeringen vil efter princippet om ”én ulykke – ét regelsæt” harmonisere reglerne i Arbejdsmiljøloven og Arbejdsskadesikringsloven. Samtidig skabes der med harmoniseringen lovhjemmel til, at Arbejdstilsynet kan anvende alle anmeldte arbejdsulykker til sin myndighedsopgave og det forebyggende arbejdsmiljøarbejde.
Ændringen forventes at kunne gennemføres til ikrafttrædelse 1. juli 2019.

 

Læs mere om Byggeri

8/2 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.