Aktuelle nyheder - Byggeri

Flere praktikpladser til bygge- og anlægslærlinge Fra april 2020 og et år frem er der indgået 2199 praktikpladser. Det er 564 flere end året før. Arkivfoto

Flere praktikpladser til bygge- og anlægslærlinge

Flere lærlinge inden for bygge- og anlægsbranchen har det seneste år fået en praktikplads i en virksomhed. Det viser den seneste opgørelse over praktikpladstal fra Børne- og Undervisningsministeriet

Del artiklen på

Både unge og voksne asfalterer i højere grad veje, lægger brosten eller hamrer søm i en ny tagkonstruktion.

Det viser den seneste opgørelse over praktikpladstal fra Børne- og Undervisningsministeriet, der sammenligner udviklingen i antal indgåede praktikpladsaftaler i bygge- og anlægsbranchen fra april 2019 til april 2020 med april 2020 til april 2021.

I alt er der indgået 2199 praktikpladser fra april 2020 til april 2021. Det er 564 flere end året før.

Formand for DI Dansk Byggeri Sjælland og Lolland-Falster, Jesper Toftebjerg Andersen, er glad for, at flere virksomheder viser vejen for flere lærlinge.

- Som lærling i bygge- og anlægsbranchen lærer man de grundlæggende færdigheder, og det er mindst lige så vigtigt, at man kender til tempo og arbejdsrutiner ude på arbejdspladsen. Derfor er jeg glad for, at et større antal virksomheder åbner dørene for lærlinge.

- En erhvervsuddannelse åbner dørene for mange spændende jobmuligheder, så jeg håber, det er en udvikling, der vil fortsætte resten af året, lyder det fra formanden.

Fremgangen ses både på Sjælland og Lolland-Falster, i hovedstaden og i Midt-, Vest- og Østjylland.

-los


Læs mere om Byggeri

13/7 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.