Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Flot facade og 65 % varmebesparelse

Flot facade og 65 % varmebesparelse

Ifm. renoveringen af den almene boligforening Grønnegården i Aalborg har man bl.a. valgt at efterisolere facaden for energioptimering og modernisering af boligerne

Del artiklen på

I disse år gennemgår den almene boligforening Grønnegården i Aalborg en omfattende renovering. Det er Hasseris Boligselskab, der står bag den almene boligforening Grønnegården. Renoveringsprojektet, som blev igangsat i 2015, befinder sig nu i sin afsluttende fase. Renoveringen sker med udgangspunkt i en ny helhedsplan, der er udtænkt af totalrådgiver Kærsgaard & Andersen:
 
- Alle involverede var enige om, at der i Grønnegårdens tilfælde var et stort renoveringsbehov. Vores ambition er, at Grønnegården bliver en attraktiv og bæredygtig boligbebyggelse, der scorer højt på alle parametre som arkitektonisk kvalitet, varierede boligudbud, indeklima og energiforbrug. Dette opnås med afsæt i en omfattende helhedsplan, som vi nu er ved at føre ud i livet, siger Jens Kærsgaard, der er adm. direktør ved Kærsgaard & Andersen.

Grønnegården blev opført i 70'erne, og typisk for den tid er de 20 almene boligblokke bygget af betonelementer, og med en isoleringsevne, der ikke lever ikke op til nutidens krav. Derfor har en stor del af renoveringsarbejdet koncentreret sig om isolering og den nye facade.

- Grønnegården har gennemgået en omfattende totalrenovering, hvor kun de indvendige og de bærende bagmure har stået tilbage. Det er bestemt en meget radikal løsning, som er valgt, fordi vi bevidst er gået efter at energioptimere boligerne ved at opføre facaden på ny og udvælge de rette, fremtidssikrede materialer, fortæller Ulrich Thagaard, der er direktør ved Hasseris Boligselskab.

Nyt liv til området
Siden 1994 har Ulrich Thagaard arbejdet med en lang række større renoveringsprojekter i Aalborg Kommune. Grønnegården placerer sig som noget ud over det sædvanlige:

- Jeg har aldrig arbejdet med et projekt, hvor vi over en fornuftig tidsperiode er nået så langt med et så godt resultat til følge. Det skyldes hovedsageligt facadeløsningen, som er en væsentlig årsag til projektets succes. Vi har opnået en fremtidssikret løsning med en varmebesparelse på omkring 55-65 %, hvilket bekræfter os i, at det er hensigtsmæssigt at gå hele vejen ift. kvalitet og valg af materialer.

Som en del af facaderenoveringen har Hasseris Boligselskab valgt at montere ny vindspærre af høj kvalitet, der holder fugt og vind ude og samtidig giver god plads til isolering. Herefter har man opført en ny, let facade. Løsningen bidrager aktivt til den samlede varmebesparelse.

En del af ambitionen bag renoveringen er at gøre boligerne mere attraktive. I den forbindelse har Cembrit leveret 6000 m2 af facadepladen Cembrit Solid, der kombineret med træbeklædning og mursten udgør den nye facade, som går i tråd med tidens byggestil med mix af materialer.

Den nye facade har haft afgørende betydning for, at flere beboer er vendt tilbage til Grønnegården fra en periodes genhusning:

- Én af de mange fordele ved at pille alt ned i byggesager som her er, at man ikke skal tage hensyn til den tidligere facades udtryk. Vi er derfor meget tilfredse med den nye løsning, der tilfører nyt liv til området i form af den moderne og stilrene arkitektur. Det har også gjort, at syv ud af 10 lejere er vendt tilbage til Grønnegården efter renoveringen, hvilket bl.a. skyldes det flotte slutresultat, siger Ulrich Thagaard.

Renoveringen af Grønnegården forventes færdig i efteråret 2018.

-kj

Læs mere om Byggeri

12/9 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder