left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Forlænget aftale underminerer de små virksomheders økonomiske fundamentJakob Brandt spejder forgæves efter rimelig erstatning til virksomhederne for coronatab

Forlænget aftale underminerer de små virksomheders økonomiske fundament

SMVdanmarks administrerende direktør kritiserer Dansk Arbejdsgiverforening, LH og regeringen for at svigte de små og mellemstore virksomheder

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Administrerende direktør Jakob Brandt fra SMVdanmark kritiserer den indgåede af tale om at at forlænge den eksisterende lønkompensationsordning i yderligere tre uger voldsomt.

Han peger på, at aftalen ikke retter op på en stor økonomisk åreladning af de små og mellemstore virksomheder og kalder den for ’et svigt af dansk erhvervsliv’

- Det er ikke samfundssind fra fagbevægelsens, regeringens og de store arbejdsgiverorganisationers side at lade virksomhederne bære så stor en del af corona-regningen. Det vil skubbe virksomheder ud i konkurs, siger han.

Rammer især små og mellemstore virksomheder
Aftalen betyder, at tvangslukkede virksomheder fortsat kan hjemsende medarbejdere på fuld løn og modtage kompensation fra staten. Men arbejdsgiverne skal betale mindst 10-25 procent af lønnen for medarbejdere, der ikke arbejder:

- Endda samtidigt med, at virksomhederne ingen penge tjener. Det rammer især de små og mellemstore virksomheder, der i denne tid gældsætter sig for at kunne betale medarbejdernes løn.. Den aftale er en katastrofe, siger Jakob Brandt.

Han understreger, at virksomhedernes økonomiske reserver er væk efter næsten et års corona-krise, og at den opsparing, virksomhederne i begyndelsen af krisen kunne tære på, er væk:

- Det er dybt urimeligt blot at forlænge en aftale, der dag for dag underminerer virksomhedernes økonomiske fundament, siger SMVdanmarks administrerende direktør.

Ude af proportioner
Den forlængede lønkompensationsaftale indeholder den ændring, at lønmodtagerne skal bidrage med én feriedag i de kommende tre uger, hvor Danmark er lukket ned, men det kalde Jakob Brandt for ’nærmest symbolsk’:

- Lønmodtagerne går hjemme til fuld løn og har gjort det, mens virksomhederne bløder. Det er fuldstændigt ude af proportioner, at staten betaler, virksomhederne betaler og lønmodtagerne afgiver én feriedag, siger Jakob Brandt.

Han efterlyser, at ansatte kunne sendes på midlertidige dagpenge, eventuelt til en højere dagpengesats:

- Lønnen til medarbejdere, som statens har tvangshjemsendt i lyset af den nye engelske coronavariant, må være en sag mellem staten og lønmodtagerne. Tvangshjemsendte medarbejdere burde ikke være virksomhedernes økonomiske problem. Men det er det, sådan som lønkompensationen er indrettet, slutter han

Læs mere om Byggeri

18/1 2021
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.