Aktuelle nyheder - Byggeri

Fusion skaber Danmarks største byggeinstitutLars Pico Geerdsen tiltræder som institutleder for Institut for Byggeri, By og Miljø pr. 1. januar 2020. Foto: Kraks Fonds Byforskning.

Fusion skaber Danmarks største byggeinstitut

Den 1. januar 2020 ser Danmarks største institut inden for byggeri og det byggede miljø dagens lys. Det sker når Institut for Byggeri og Anlæg og Statens Byggeforskningsinstitut på Aalborg Universitet (AAU) fusionerer

Del artiklen på

Samfund - Forskning

Med mere end 250 ansatte får Danmark pr. 1. januar 2020 sin hidtil største forsknings- og uddannelsesenhed inden for byggeri og det byggede miljø. Navnet på det nye institut bliver Institut for Byggeri, By og Miljø og er resultatet af en fusion mellem Institut for Byggeri og Anlæg og Statens Byggeforskningsinstitut på AAU. I det daglige vil instituttet blive omtalt Build.

Målet med at fusionere de to institutter er i højere grad at trække på styrkerne i at kombinere kompetencerne fra det ingeniørfaglige og tekniske i bygge- og anlægsfeltet med kompetencer inden for bymiljø, boligforhold og sociologi.

- Jeg glæder mig meget til at se synergien udfolde sig på tværs af det kommende institut og på tværs af vores campusser i Aalborg, København og Esbjerg. Jeg har store forventninger til, at det nye instituts bredde og tværfaglige snit kommer til at levere vigtig viden på aktuelle dagordener til gavn for vores omgivelser, siger Mogens Rysholt Poulsen, der er dekan for Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet på AAU.

Digitalisering, klima og urbanisering
Blandt de højaktuelle emner, som instituttet kommer til at beskæftige sig med, er bæredygtighed og digitalisering i byggeriet, klimaforandringer og stigende urbanisering. Emnerne er allerede i dag en del af den forskningsporteføljen, men med udsigten til et øget samspil på tværs af forskningsenhederne er forventningerne til fremtidens forskningsresultater høje.

- Build vil markere sig som en yderst vigtig spiller på uddannelses- og forskningsområdet inden for byggeri og det byggede miljø på både nationalt og internationalt plan. Jeg er overbevist om, at vi kommer til at skabe resultater, der vækker opsigt, siger Mogens Rysholt Poulsen.

Ny leder
I forbindelse med den kommende fusion er der også ansat en ny institutleder. Lars Pico Geerdsen tiltræder rollen pr. 1. januar 2020. Han kommer fra en stilling som direktør for Kraks Fonds Byforskning, hvor han siden 2011 har stået i spidsen for fondens forskningsaktiviteter.

Jeg glæder mig meget til at arbejde sammen med alle de dygtige og engagerede medarbejdere om at skabe et nyt institut. Jeg tror på, at byggeriet og det byggede miljø er emner, der kun bliver mere og mere relevante og afgørende for verdens udvikling i de kommende år, og der skal vi være med til at gøre en forskel, siger Lars Pico Geerdsen.

Når fusionen bliver en realitet den 1. januar, nedlægges de to nuværende institutnavne. SBi-navnet vil dog bestå som et brand, som fortsat vil blive brugt i for eksempel SBi-anvisninger.

For at markere det nye instituts begyndelse vil der bliver afholdt receptioner i både Aalborg og København i begyndelsen af det nye år.

-jhn

Læs mere om Byggeri

19/11 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.
 • Lyngsøe

  Lyngsøe

  Alt i overdækning. Dansk design.
 • Danvak

  Danvak

  Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima
 • Ecophon

  Ecophon

  Akustiske loftsystemer der sikrer god lyd og økonomiske løsninger
 • Nyt om Bæredygtighed

  Nyt om Bæredygtighed

  Magasin om hvorfor du skal interessere dig for Bæredygtighed i byggebranchen
 • Kilian Water

  Kilian Water

  Det beplantede filter – naturlig spildevandsrensning
 • Garant

  Garant

  Specialist i tekniske produkter
 • BMI Danmark

  BMI Danmark

  (Icopal & Monier) - Se vores brohurer om tagløsninger
 • Greditec

  Greditec

  Murtec Bistal 30R Dista - Murværksarmering
 • Zarges

  Zarges

  Godt arbejdsmiljø valg
 • Dansk Boligbyg

  Dansk Boligbyg

  Det giver pote at leve værdierne
 • Ajos

  Ajos

  Kraner, hejs, skure, pavilloner, strøm, lys, varme og byggepladsindretning
 • OX-ON

  OX-ON

  Designed to protect
 • Riwal

  Riwal

  Vi hjælper dig sikkert i højden!
 • fermacell

  fermacell

  Højkvalitets byggematerialer
 • Scandi Supply

  Scandi Supply

  Brandsikring A - Z
 • Zarges

  Zarges

  Stiger og stilladser i aluminium
 • Greditec

  Greditec

  Murflex - ventiler i rustfrit stål
 • Københavns Listefabrik

  Københavns Listefabrik

  Se listekataloget - verdens største udvalg af trælister
 • NTI

  NTI

  Vi gør dig bedre!