Aktuelle nyheder - Byggeri

Gammelt stadionareal klar til boligområde

Gammelt stadionareal klar til boligområde

Helsingørs nye stadion på Gl. Hellebækvej blev officielt åbnet i sidste uge, så nu kan området ved det gamle stadion på Nordre Strandvej udvikles

Del artiklen på

Med åbningen af Helsingørs nye stadion er vejen nu banet for udvikling af det tidligere stadionområde. Det skriver Byens Ejendom - Videnscenter for Byudvikling.

Ifølge Benedikte Kiær, der er borgmester i Helsingør Kommune, er det et område med både muligheder og udfordringer.

- Der er tale om et skønt område - tæt på Helsingør by - med kig til vandet og skoven og trinbrættet bagved. Men det er også nedslidt. Derfor glæder jeg mig til sammen med borgerne at få området udviklet til boliger og rekreativt område for alle, siger Benedikte Kiær.

I området findes Lappestensbatteriet, som aldrig har været i brug, men resterne af batteriet minder om de søslag, der er blevet kæmpet på Øresund. Lappestenbatteriet og en del af Sommarivaparken er fredet, og det område vil også i fremtiden være et reaktivt og offentligt tilgængeligt område. Inden for fredningen ligger den italienske restaurant Ciao Ciao, som har fået tilbud om at forlænge kontrakten med kommunen indtil august 2024.

Investorer viser boliginteresse
For at kunne udvikle og sælge et stort og samlet område har politikerne i byrådet besluttet at flytte tennishallen fra landsiden og samle ketchersporten ved tennisbanerne og badmintonhallen. Administrationen er ved at undersøge, hvordan man bedst kan placere en tennishal, og hvad det vil koste. Salonskytteforeningen skal flytte ud af området, og foreningen er i samarbejde med kommune ved at undersøge, hvor de kan flytte hen og hvad det vil koste.

Ifølge Helsingør Dagblad har investorer vist stor interesse på for at bygge boliger på det 110.000 m2 store Sommariva-område, som ventes at kunne indbringe Helsingør Kommune 100 millioner kr. ved salg.

Den 27. august 2019 afholdes borgermøde om udviklingen af området, og efterfølgende skal der udarbejdes et konkurrenceprogram, afholdes arkitektkonkurrence, udarbejdes plangrundlag og til sidst vil grunde og arkitektprojektet blive sendt i udbud, inden byggeriet af nye boliger kan sættes i gang.

-kj

Læs mere om Byggeri

23/8 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMalingMaterielopbevaringOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder