left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Genanvendelse af byggeaffald er faldet

Genanvendelse af byggeaffald er faldet

Boligministeren forventer i løbet af foråret at have vejledningen til den frivillige bæredygtighedsklasse klar

Del artiklen på

Politik - Samfund

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Boligminister Kaare Dybvad Bek har i en kommentar til Folketingets Boligudvalget
kommentere henvendelse fra Green Building Council Denmark, der handler om bygninger og den bæredygtige omstilling.

Boligministeren oplyser i svaret blandt andet, at han i løbet af foråret forventer, at vejledningen til den frivillige bæredygtighedsklasse er klar, så man kan igangsætte et afprøvnings- og evalueringsforløb med bæredygtighedsklassen med henblik på opsamling af konkrete erfaringer.

- Det ser jeg frem til, for med bæredygtighedsklassen fremmes anvendelsen af klimavenlige løsninger til byggeriet, samtidig med at der sættes fokus på langsigtede og økonomisk bæredygtige løsninger til holdbart byggeri i høj kvalitet, lyder budskabet fra ministeren.

38 procent af det samlede affald kommer fra byggeriet
Miljøstyrelsen, der har ansvaret for udarbejdelsen af den årlige affaldsstatistik ar oplyst, at byggeaffaldet i 2017 udgjorde knap 4,5 millioner tons. Det svarer til 38 procent af det samlede affald.

Opgørelsen viser også, at bygge- og anlægsaffaldet med 85 procent tegner sig for den største procentvise andel af affald, der genanvendtes i 2017, g det skyldes genanvendelse af en stor mængde byggeaffald og asfalt til anden endelig materialenyttiggørelse i bygge- og anlægsprojekter:

- Genanvendelsesprocenten for bygge- og anlægsaffaldet har tidligere været højere, men et øget fokus på at få problematiske stoffer som pcb, bly og asbest ud af cirkulation har bidraget til at reducere genanvendelsesprocenten, oplyser Kaare Dybvad Bek.

Læs mere om Byggeri

6/2 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.