left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Gennemført luksus i 12 etager

Gennemført luksus i 12 etager

Med sin genkendelige profil står 'Sfinxen' - Holgaard Arkitekters markante og stærkt omtalte tårn - nu endeligt færdigt på Islands Brygge

Del artiklen på

Arkitektur - Byudvikling

Tekst & foto: Arkitekt Terkel Grum-Schwensen

På den bedst tænkelige adresse og med en overvældende udsigt over byen, havnen og Amager Fælled danner Sfinxen på Islands Brygge ramme omkring 50 lejligheder i den absolutte luksusklasse. Lejlighederne er designet til at leve op til selv de mest kræsne krav til komfort og materialer. Her er der tænkt på det meste, og de luksuøse lejligheder henvender sig da heller ikke til hvem-som-helst, hvilket også afspejles i prissedlerne. Ikke desto mindre er alle lejligheder solgt, og de fleste for længst indflyttet.

Det markante byggeri har bidraget til, at bydelen har opnået sin egen særlige karakter. Her findes mange skæve og bemærkelsesværdige byggerier på denne del af Bryggen. Bygningen råber om kap med andre arkitektoniske frembringelser som f.eks. 'Brygge Blomsten' lidt længere ude af Artillerivej, de tre koncentriske rotunder i Havnevigen og de ombyggede kornsiloer lidt længere inde mod city.

Boligerne i tårnet er gennemlyste udsigtslejligheder, der alle er orienteret mod både øst og vest. Flere stuer er åbne mod tre sider. Facader og vinduer er udført i trelags lavenergiglas med dækkende ramme i hvidlakeret aluminium. Alle lejlighederne har altan med værn i perforeret hvid aluminium, der matcher vinduerne. Trods navnets reference til det gamle Ægypten giver bygningen snarere associationer til de mange krydstogtskibe, der så hyppigt frekventerer vores havne. Der er noget maritimt over altandækket i hårdttræ og de lakerede hvide flader. Selv de bærende kryds i vinduespartierne får én til at tænke på et skib. Huset fremstår dog betydeligt mere elegant end de kolossale og kolossalt grimme krydstogtskibe.

Du kan læse mere om projektet og se flere billeder af byggeriet i magasinet Byggeri nr. 9.

Læs mere om Byggeri

17/12 2019