Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Godt med fleksible uddannelsesaftaler

Danske Malermestre ser grundlæggende positivt på regeringens udspil ’Fra folkeskole til faglært’ og især forslaget om at skabe fleksibilitet i uddannelsesaftaler

Del artiklen på

Der er gode takter i regeringens nye udspil 'Fra folkeskole til faglært', hvor der skabes bedre kontakt mellem folkeskolen og landets erhvervsskoler. Men især regeringens forslag om at skabe mere fleksibilitet i virksomhedernes muligheder for at opsige en uddannelsesaftale i løbet af uddannelsen falder i god jord hos Danske Malermestre:

- Vi tror på, at det vil få flere malermestre til at indgå uddannelsesaftaler, hvis der er mere fleksibilitet. Vi hører ofte, at det er et problem, at aftalerne er uopsigelige, hvis elever ikke passer ind i virksomheden. For har en mester først haft en elev, hvor engagementet faldt, og sygdommen steg, så tør de ikke ansætte en igen. Det tør de, hvis aftalerne bliver mere fleksible, siger uddannelseschef Niels Håkonsen fra Danske Malermestre.

Regeringens forslag supplerer Danske Malermestres praktikpladsgaranti for unge, der har evnerne og interessen for malerfaget og rekrutteringskampagnen Blivmmaler.nu, der netop er sat i gang.

Fire-fem års velvilje er ikke nok
Regeringen har afsat 1,5 mia. kr. til at styrke erhvervsuddannelserne - og folkeskolerne får en halv mia. kr. de næste fire år. Mange af pengene skal bruges til at styrke folkeskoleelevernes interesse for erhvervsuddannelserne. Niels Håkonsen ser frem til, at der er match mellem det politikerne siger, og det de gør. For politisk velvilje er ikke nok:

- Det er nødvendigt, at erhvervsuddannelser reelt får opmærksomhed. De sidste fire-fem år har vi hørt på, at der har været politisk velvilje til at gøre noget for erhvervsskolerne, men realiteten er, at skolerne er blevet beskåret med to procent om året i det såkaldte omprioriteringsbidrag. Midlerne til erhvervsuddannelserne er sat ned, og det har været et dårligt signal at sende til de unge, der skal søge ind, siger Niels Håkonsen, der havde håbet, at omprioriteringsbidraget blev fjernet.

Godt med grundforløb, skidt med medaljer
Regeringen lægger også op til, at der skal være et grundforløb for dem, der er gået ud af folkeskolen for over to år siden. Det er ikke muligt i dag. Det hedder GF+ og er et ti ugers grundforløb inden grundforløbets anden del, hvor man har valgt en konkret erhvervsuddannelse.

- Jeg synes, at det er positivt, at de, der ikke kommer direkte fra folkeskolen, kan få en introduktion til de forskellige fag i stedet for, at de blindt vælger en uddannelse, som de senere springer fra, fordi det ikke var dem, siger Niels Håkonsen, der ærgrer sig over, at regeringen i udspillet foreslår medaljer til elever på erhvervsuddannelserne:

- Vi har jo allerede bronze- og sølvmedaljer til de bedste svendeprøver i malerfaget, og mange andre fag har noget lignende. Men det, at de, der skriver sådan et udspil, ikke kender til det, viser måske desværre, at vi ikke er gode nok til at markedsføre os selv, siger Niels Håkonsen.

-kj

Læs mere om Byggeri

14/9 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder