Aktuelle nyheder - Byggeri

Grønt partnerskab hjælper stålvirksomhed med klimaindsatsMedejer og produktionschef Kenneth Paulsen (tv.) og adm. direktør Sebastian Christiansen.

Grønt partnerskab hjælper stålvirksomhed med klimaindsats

Dan Vals, der løser valseopgaver for en række industrier, bruger Lemvigh-Müllers grønne partnerskabsprogram aGreenment til at understøtte sine egne klimaambitioner

Del artiklen på

Lemvigh-Müllers nye partnerprogram aGreenment, der sætter fokus på en mere bæredygtig varetransport med færre, men mere præcist planlagte leverancer, er faldet i ualmindelig god jord hos profilvalsningsspecialisten Dan Vals i Haderslev.

Den 30 mand store virksomhed har specialiseret sig i underleverandøropgaver inden for profilvalsning og bukning til byggeriet, transportsektoren, vindenergi, marinesektoren og generel industri. Den strategi har betydet, at Dan Vals løser mange opgaver inden for teknisk krævende bygnings-, infrastruktur- og maskinkomponenter i stål, rustfrit stål, aluminium og aluzink til prestigefyldte projekter. Herhjemme har virksomheden bl.a. fremstillet facadebeklædningen til nationalakvariet Den Blå Planet.

Bæredygtighedskrav er ofte en selvfølgelighed fra Dan Vals’ kunder. Men med en produktion uden andet ressourceforbrug end energi til maskinerne samt lys og varme skulle der mere til at opfylde bæredygtighedsambitionerne hos medejer og produktionschef Kenneth Paulsen og adm. direktør Sebastian Christiansen.

Derfor gik de i gang med at forankre et opgør mod alt for mange og alt for ressourcekrævende varemodtagelser og afsendelser af færdige produkter i virksomheden.

- Vi har vænnet os selv og hinanden til, at vi kan få alting frem fra dag til dag. Men det en forkælet adfærd og næsten lidt pinligt. Man bør kunne planlægge, så det ikke er nødvendigt. Det handler om en relativt lille adfærdsændring, men det gør en stor forskel, siger Sebastian Christiansen.

Dan Vals har skåret betydeligt ned på antallet af dage, hvor virksomheden modtager og afsender varer. Det princip passer som hånd i handske til Lemvigh-Müllers aGreenment-koncept, hvor stålkunder får adgang til en fordelspakke til gengæld for at aftale faste leveringsdage.

God modtagelse og positive effekter
Udadtil har Dan Vals skullet forklare ideen for sine kunder, men modtagelsen har været positiv, og internt har de positive effekter været overraskende store, konstaterer Kenneth Paulsen.

- Det har givet et langt bedre overblik og overskud i vores lagerfunktion, som tidligere måtte trække på andre medarbejdergrupper for at overkomme opgaverne. I stedet har vi nu fået mulighed for at forbedre vores interne processer og skabe vækst uden at ansætte flere, forklarer han.

Vil hjælpe kunder med klimaindsats
Anders Voldsgaard Clausen, der er salgsdirektør med ansvar for Lemvigh-Müllers regionale stålsalg, glæder sig over, at Dan Vals og en lang række andre stålkunder har taget godt imod aGreenment:

- Lemvigh-Müller ønsker at bidrage til, at Danmark kan nå sine klimamål og hjælpe vores kunder med at gøre det samme. Det kræver samarbejde og god vilje fra begge parter, og det har vi i høj grad oplevet fra vores stålkunder i forbindelse med aGreenment, siger han.

Partneraftale med fordele
Næsten 800 Lemvigh-Müller-stålkunder har sagt ja tak til at blive aGreenment-partner. Det svarer til mere end 90 % af de, der indtil nu har fået tilbuddet. Konkret betyder partnerskabet, at kundernes stålordrer bliver leveret på fast aftalte ugedage. Samtidig giver det adgang til en række fordele – bl.a. en CO2-beregner, invitationer til kurser om f.eks. lovkrav, dokumentation og inspiration til grønne tiltag samt markedsføringsmaterialer.

Faste leveringsdage betyder, at Lemvigh-Müller kan udnytte sine lastbiler mere effektivt, køre færre kilometer og dermed reducere CO2-udledningen. Besparelsen ved at køre mindre bruger Lemvigh-Müller til at udskifte traditionel diesel med den dyrere, men langt mere klimavenlige HVO 100-biodiesel.

Det er frivilligt at tage del i aGreenment, ligesom tilsluttede stålkunder fortsat vil have mulighed for dag til dag-levering ved akut behov.

-kj

Læs mere om Byggeri

9/6 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.