Aktuelle nyheder - Byggeri

Her får holdet bag Venligbolig Plus prisen Årets Byggeri i kategorien BoligFra venstre: Simon Aggesen, Borgmester Frederiksberg, Laurits Roikum, FFB, Scott Hollingsworth, dommerkomiteen, Jes Thaulow, Øllgaard, Søren Rasmussen, ONV Arkitekter, Johan Galster, We Do Democracy

Her får holdet bag Venligbolig Plus prisen Årets Byggeri i kategorien Bolig

Video: Når byggerier er tænkt og udført godt, så skubber de til samfundet, og der sættes gang i en udvikling. Det er Venligbolig Plus, som bygherren kalder for Delehusene på Frederiksberg et glimrende eksempel på

Del artiklen på

En dommerkomité med repræsentanter fra blandt andet Dansk Industri, Dansk Byggeri, Danske Arkitekter, Foreningen af rådgivende ingeniører, Danske Byggecentre og Byggesocietetet har kåret Venligbolig Plus på Frederiksberg til Årets Byggeri 2019 i kategorien Bolig.

Byggeriet er ikke kun et byggeri. Projektet er tænkt som et stort fællesskab, hvor ældre, studerende og flygtninge skal bo side om side og berige hinandens hverdag. Det er skabt af Søren Rasmussen fra ONV Arkitekter og Johan Galster fra We Do Democracy i samarbejde med Frederiksberg Kommune og Frederiksberg Forenede Boligselskaber.

En studerende giver 2859 kroner for at bo her, og det er jo foræringspris for en studiebolig i København. Man er så forpligtet til at være en del af fællesskabet og ikke mindst til at fungere som mentor for en flygtning i boligkomplekset. På den måde bliver Venligboligerne med sin konstruktion og bagvedliggende tanke løsningen på indtil flere samfundsmæssige problemer. Nemlig at boligøkonomien i især København er løbet fuldstændig løbsk, så hr. og fru Jensen, de studerende og alle de, der servicerer byen, ikke længere har råd til at bo her. Oven i det, er der jo vores flygtninge, som ifølge undersøgelser, bliver mindre velfungerende af at bo isoleret på flygtningecentre.

 

 

Når byggeri løser samfundsproblemer

Idéen til den nye boform startede med flygtningestrømmene, og den er nu manifesteret med Venligbolig Plus, hvor mødet med hinanden kombineret med en husleje, der er til at betale, mødes i skøn forening. For eksempel er ankomst- og trapperummene med vilje af en sådan størrelse, at man kan sidde ned og få en snak med naboerne, og der er fællesarealer i form af stort fælles køkken og tagterrasser. Men ideen er, at det ikke stopper her:

- Jeg håber, andre bygherrer melder sig, og at konceptet kan gøre plads til, at flere helt almindelige mennesker får råd til at bo her; singler med og uden børn. I dag er det nær umuligt at få en lejelejlighed i København til under 12.000 kroner. Det har en enlig forsørger med et helt almindeligt job ikke råd til, siger Søren Rasmussen.

Prisen Årets Byggeri er blevet uddelt siden 1997.

Læs mere om prisen Årets Byggeri her...

Dommerkomiteen bag Årets Byggeri 2019:
Formand Scott Hollingsworth (arkitekt, Hollingsworth Pack)

Lene Espersen (direktør, Danske Arkitektvirksomheder)

Henrik Garver (adm. direktør, FRI)

Elly Kjems Hove (branchedirektør, DI BYG)

Lars Storr-Hansen (adm. direktør, Dansk Byggeri)

Palle Thomsen (adm. direktør, Danske Byggecentre)

Hans-Bo Hyldig (næstformand, Byggesocietetet).

-msl

Læs mere om Byggeri

13/12 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.