Aktuelle nyheder - Byggeri

Her skal droneflyvere fremover finde 'no fly zones' og NOTAMs Plan2Fly-platformen vil bruge de kommende måneder på, at finpudse nuværende funktioner og udarbejde nye features. Foto: Ricardo Gomez Angel, Unsplash

Her skal droneflyvere fremover finde 'no fly zones' og NOTAMs

Droner i byggeriet er ikke længere et særsyn, men hvis man vil have informationer om bl.a. 'no fly zones' m.m. kan man snart ikke længere benytte sig af droneluftrum.dk, da siden lukkes ned 1. juli. I stedet kan man bruge platformen Plan2Fly

Del artiklen på

Efter at have modtaget en finanslovsbevilling på 25 mio. lancerede Naviair i 2020 en forbedret version af droneluftrum.dk. Her har dronepiloter fundet informationer om bl.a. 'no fly zones'og NOTAMs vedr. lukninger af luftrummet.

Den treårige bevilling til forsat at drive platformen er ikke blevet fornyet, og det betyder, at droneluftrum.dk lukker permanent d. 1 Juli.

I 2018 lancerede virksomheden bag - Dansk Drone Netværk - planlægningsplatformen Plan2Fly. Men da droneluftrum kom på finansloven, ændrede virksomheden fokus til, at benytte platformen til optimering af interne processer.

- Det var ikke realistisk at konkurrere med det tildelte budget. Så fremfor at udvikle parallelt valgte vi at pivotere mod andre udviklingsveje. Men planlægningsmodulet eksisterer stadig, og Plan2Fly vil igen have fokus på udviklingen af værktøjer til dronepiloter. I første omgang udskilles 'mission planner'-modulet i en gratis offentlig version, forklarer stifter Ulrik Max Nielsen.

Her kan piloterne finde info om No Fly Zones, oprette missioner, indsætte shotlister, sikkerhedszoner m.m og visualisere deres kommende dronemissioner.

- Det skaber tryghed at kende lokationen hjemmefra, og kræves der tilladelser, kan den visuelle plan deles med et unik link. Samlingen af overblik og værktøjer optimerer processerne for den professionelle pilot. Men det er især muligheden for, at dele sin missions plan digitalt, som er populært hos brugerne, siger Ulrik Max Nielsen.

Han suppleres af Jan Igaard, der er professionel fotograf.

- Mine kunder er ikke oplyste om, hvad lovgivningen tillader. Når jeg deler min missionsplan med kunden, så er det let at forklare - og kunderne acceptere altid - hvis der er restriktioner. På samme måde kan vi afstemme forventninger til vinkler og produktioner generelt. Men ligeså vigtigt er det, at jeg fremstår professionel og faktisk også vinder ordrer og gensalg på, at visualisere overfor kunderne.

Plan2Fly-platformen vil bruge de kommende måneder på, at finpudse nuværende funktioner og udarbejde nye features ligesom der er dialog med Trafikstyrelsen om potentielle kommende tiltag.

Er man nysgerrig, kan der oprettes en gratis profil her.

-dc 

Læs mere om Byggeri

6/6 2023