Aktuelle nyheder - Byggeri

Håndværker skal betale skat af mulighed for privat brug af rendegraver

Håndværker skal betale skat af mulighed for privat brug af rendegraver

Mads Hye Larsen fra Slagelse, der ejer virksomheden BOIHUS, har sendt Folketingets Skatteudvalg en henvendelse, der drejer sig om ’beskatning af rendegraver og traktor’.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Sagen har principiel betydning for blandt andre tusinder af håndværkervirksomheder og viser, hvordan offentlige myndigheder kan skabe forvirring om en sag.

Mads Hye Larsen skriver blandt andet, at han fra Skattestyrelsen har fået at vide, at den rendegraver og traktor, som han bruger i sin virksomhed, skal beskattes på samme måde som fri telefon og fri bil:

- Det er åbenbart ligegyldigt, at jeg kun bruger maskinerne til mine erhvervsmæssige aktiviteter. Medarbejderen fortæller, at jeg skal beskattes af muligheden for, at kunne bruge det privat, forklarer Mads Hye Larsen.

Medarbejder inhabil
Han har desuden en afgørelse fra Skattestyrelsen, som, han mener, er ’endnu mere sørgelig’, end blot beskatningen af rendegraveren som fri telefon:

- I selve afgørelsen nægtes pludseligt fradrag totalt, selvom det fremgår af samtalen med Skattestyrelsen, at jeg gerne måtte få fradrag. Det er ikke rimeligt at skatteydere bliver behandlet på den måde, skriver Mads Hye Larsen.

Han peger desuden på, at den person i Skattestyrelsen, der har genbehandlet sagen, ’er nær ven med medarbejderen, der oprindelig traf afgørelsen:

- Det kan svært betegnes som andet end inhabilitet. Det her rammer stort set alle håndværkere og landmænd over hele landet. Det er meget vidtrækkende. Mit daværende revisionsselskab er rystede over den her sagsbehandling, slutter Mads Hye Larsen.

Læs mere om Byggeri

23/4 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.