left banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Hoteller tilbydes omkostningsfri energirenoveringØstergaards Hotel i Herning.

Hoteller tilbydes omkostningsfri energirenovering

I et nyt partnerskab imødekommer Grundfos hoteller, der har klimaneutrale ambitioner, men ikke ønsker at binde yderligere kapital i deres bygninger

Del artiklen på

I dag indgår Grundfos og Danske Hoteller et partnerskab, der giver let adgang til energirenovering i bygninger med fjernvarme. Grundfos bærer omkostningerne, mens besparelserne deles.

Modellen hedder 'Energy-Savings-as-a-Service' og fungerer ved, at Grundfos får indsigt i energiforbruget i bygningen og foretager energirenovering og servicering over syv år. Der er ingen kapitalbinding for hotellerne, som til gengæld deler deres månedlige energibesparelse med Grundfos.

- Hos hotellerne har vi en ambition om at reducere vores CO2-aftryk i driften. Men begrænsede økonomiske budgetter og et behov for at bruge pengene på gæsteoplevelsen kan være en udfordring. Aftalen med Grundfos giver en nemt tilgængelig mulighed for renovering, som gør en stor forskel på energiforbruget, siger Ove Jørgensen, der er CSR Manager for Danske Hoteller og hoteldirektør for Østergaards Hotel i Herning.

Aktiv forskel for miljøet
Inden energirenoveringen går i gang, beregnes et udgangspunkt for bygningens nuværende energiforbrug ud fra tre års energiregnskaber. Efter renovering sammenlignes det nye forbrug med udgangspunktet.

Forskellen er den realiserede energibesparelse, der deles mellem kunden og Grundfos, som typisk estimerer en reduktion af varmeforbruget svarende til mellem 10 og 20 %. Udebliver besparelserne, bærer Grundfos alle omkostninger.

- Vi tilbyder modellen, fordi den giver vores kunder mulighed for at gøre en aktiv forskel for miljøet uden økonomiske omkostninger. Vi har valgt at bære omkostningerne, fordi vi føler os trygge ved, at løfterne om besparelser bliver indfriet, siger Jan Warrer, der er General Manager hos Grundfos Danmark.

- Beslutningen om at foretage de nødvendige investeringer, det kræves at igangsætte en energirenovering med et mærkbart aftryk, er baseret på vores ekspertise som energirådgiver, indsigt i ny teknologi og mangeårige erfaring som pionerer af vandteknologi, tilføjer Tommy Due Høy, der er Group Vice President for Service & Solutions and EWT hos Grundfos.

Besparelse på 60.000 kWh om året
Hos Østergaards Hotel i Herning mærker man allerede gevinsterne ved samarbejdet. Hotellet har således udsigt til at spare 60.000 kWh om året på varmeforbruget. Det svarer til fire gennemsnitlige danske husholdninger. Installering af nye cirkulationspumper forventes at give besparelser på elregningen for 1300 kWh.

- Resultaterne vil tale for sig selv. Det giver en stor tilfredsstillelse, at vi kan yde vores bidrag til den grønne omstilling og samtidig forbedre vores forretning, idet bedre varmestyring vil blive en stor gevinst for gæstekomforten på hotellet med konstante temperaturer i bygningen og værelserne, siger Ove Jørgensen og tilføjer:

- Vi oplever en stigende efterspørgsel fra gæsterne på bæredygtige hoteller, så det er bare med at komme i gang.

-kj

Læs mere om Byggeri

6/11 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.