Aktuelle nyheder - Byggeri

Høringsfase for Lynetteholm kritiseres Lynetteholmen 30-40 år ude i fremtiden

Høringsfase for Lynetteholm kritiseres

Der er stærk utilfredshed med høringsfasen omkring etableringen af den nye kunstige ø, Lynetteholmen, i København.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Det fremgår af et brev sendt til blandt andre transportminister Benny Engelbrecht fra Christianshavns Lokaludvalg Indre By Lokaludvalg.

Af brevet fremgår det, at Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har besluttet, at den offentlige høring om miljøkonsekvensrapporten for etablering af Lynetteholm skal foregå i perioden 30. november 2020 -25. januar 2021, men man ønsker fra borgerside at høringsperioden forlænges.

Der peges dels på, at høringsperioden er lagt på et tidspunkt, hvor der på grund af coronasituationen er forsamlingsforbud, som forhindrer fysiske informations- og borgermøder.

Fysiske møder er ikke det samme som digitale møder
- Fysiske møder har værdi, fordi man kan mærke atmosfæren og fordi man får et ligefremt indtryk af, hvad, andre mener, er på spil. Stemningen fra de fysiske møder opleves ikke i digitale møder, skriver Christianshavns Lokaludvalg og Indre By Lokaludvalg, der havde planlagt at holde et borgermøde om Lynetteholm-projektet den 13. januar.

- Vi havde en løsning på, hvordan det kunne afholdes digitalt, men forbuddet mod at samles mere end fem personer og regeringens anbefaling om at aflyse alle fysiske mødeaftaler gør det nu meget vanskeligt at holde et digitalt borgermøde med en rimelig teknisk kvalitet, hedder det videre.

Ordentlig offentlig debat
Der henvises til, at bygherren, By & Havn, 5. januar 2021 var vært for tre digitale informationsmøder om Lynetteholm-projektet.

Mødernes moderator og repræsentanter for By & Havn gav ifølge indsigelserne under møderne flere gange udtryk for ærgrelse over, at møderne ikke kunne holdes fysisk.

- Selv om der ikke i lovgivningen er en pligt til at gennemføre borgermøder om miljøkonsekvensrapporten for etablering af Lynetteholm, bør Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen have forståelse for, at foreninger, partier, organisationer, lokaludvalg, politikere og borgere skal have mulighed for at tage en ordentlig offentlig debat på normal vis
om Lynetteholm-projektet og om miljøkonsekvensrapporten, skriver de to lokale udvalg.

30-40 års horisont
Der peges videre på, at Lynetteholm-projektet er meget stort og rækker langt ud i fremtiden:

- Det er af væsentlig betydning for københavnerne og ikke mindst for beboerne i Indre By og Christianshavn. Planen er, at Lynetteholm skal være etableret om 30-40 år. Med en sådan planlægningshorisont har en forlængelse af den offentlige høring om miljøkonsekvensrapporten for etablering af Lynetteholm næppe nogen praktisk betydning. mange borgere har holdt juleferie i hele eller dele af høringsperioden. Det vil sige, at høringsperioden af mange opleves som værende over to uger kortere end den formelle
Høringsperiode, skriver de to lokale udvalg og foreslår, at høringsperioden forlænges, så den offentlige høring slutter en måned efter, at forsamlingsforbuddet er ophævet.

Læs mere om Byggeri

11/1 2021
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.