Aktuelle nyheder - Byggeri

I næste uge går det løs med DM i Skills Anlægsgartnerelev Kamilla S. Finderup deltager for anden gang ved DM i Skills. Her var hun i fuld gang med konkurrencen sidste år i Næstved. (Foto:jhn)

I næste uge går det løs med DM i Skills

Når Bella Center i København fra den 16.-18. januar danner rammen om DM i Skills 2020, stiller 44 lærlinge fra Dansk Byggeris medlemsvirksomheder op. For nogle af dem er det anden gang, de er med

Del artiklen på

Samfund - Erhvervsuddannelse

Under det det årlige Danmarksmesterskab for erhvervsuddannelser dyster omkring 300 unge talenter om at blive landets bedste indenfor deres fag. Det gælder blandt andet alubyggere, tækkemænd og gulvlæggere. Og i år er 44 af deltagerne altså ansat i virksomheder, der er medlem af Dansk Byggeri.

Derudover deltager to stenhuggerlærlinge, som igen i år viser stenhuggerfaget som demonstrationsfag.

Jonas Rønne Nielsen skal for anden gang dyste om at blive Danmarks bedste møbelsnedker.(foto:jhn)

Tre deltagere er med for anden gang
For Jonas Rønne Nielsen bliver DM i Skills en særlig oplevelse. Det er nemlig ikke første gang, han konkurrerer om at blive Danmarks bedste møbelsnedker. Han deltog også i konkurrencen i 2019. For ham er det hele oplevelsen omkring DM i Skills, der betyder noget.

- Selvfølgelig er selve konkurrencen nice, men hele oplevelsen er noget særligt. Fra træningsforløbet, månederne op til og selve konkurrencen. Det er hårdt at træne, men man lærer også nogle alternative metoder at udføre arbejdet på, når det skal gøres på tid. Det er ret fedt, siger Jonas Rønne Nielsen, som er i lære hos Raaschou Inventarsnedkeri og elev på NEXT Uddannelse København.

At han er med for anden gang, giver en række erfaringer, som han kan bygge videre på.

- Under selve konkurrencen vil jeg prøve at holde hovedet mere koldt end sidste år, for nu ved jeg, hvad det drejer sig om. Jeg har også trænet mere i år. Det er forskelligt, hvor meget hver deltager træner, men jeg træner fire uger fuldtid inklusive konkurrencerne, fortæller Jonas Rønne Nielsen.

Også bygningssnedker Tobias Preilev Hansen, der er i lære hos Hoffmann A/S, og brolægger Simon Milo Spring, som er i lære hos Svend Erik Lind A/S, deltager for andet år i streg.

Flere skal overveje en erhvervsuddannelse
I Dansk Byggeri håber underdirektør Louise Pihl, at DM i Skills kan være med til at gøre håndværksfagene endnu mere attraktive.

- Der er heldigvis rigtig mange folkeskoleelever, der besøger konkurrencen og får mulighed for at se, hvor dygtig man kan blive til sit fag, hvis man arbejder hårdt for det. Forhåbentlig kan det være med til at få flere unge til at overveje at tage en erhvervsuddannelse. Det er der i den grad brug for, siger Louise Pihl, underdirektør i Dansk Byggeri.

-jhn

Se de 44 deltagere her

skillsdeltagere.pdf

Se programmet for dagene her

Læs mere om Byggeri

10/1 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.