Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

I Værket skaber eleverne den digitale verdenIll.: Christensen & Co. Arkitekter / Kjaer & Richter.

I Værket skaber eleverne den digitale verden

Høje-Taastrup Kommunes nye bydel Nærheden får nu et topmoderne fem-sporet læringshus med integreret daginstitution, idrætshal og beboerfunktioner

Del artiklen på

Konkurrencen om Danmarks første folkeskole, der fra bunden er baseret på de såkaldte 21st Century Learning Skills, er nu afgjort. Christensen & Co. Arkitekter har sammen med Kjaer og Richter, 1:1 Landskab og Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma tegnet vinderforslaget med navnet Værket. Det arkitektoniske hovedgreb giver ifølge dommernes evalueringsrapport 'mulighed for en foranderlig scenografi, der gør selve bygningen til et læringsværktøj'.

Gennem en dialogbaseret proces vil projektteamet sammen med lærere, pædagoger, kommunen og borgerne udvikle et nyt koncept, hvor læringshuset bliver platform for en stærk læringskultur.

- Vi får et fantastisk læringshus, som indfrier vores visioner om at skabe en skole med et højt fagligt niveau og rammer, der imødekommer og stimulerer børn og unge - uanset deres baggrund og forudsætninger - til at udfolde deres ideer og bruge deres skabertrang til at løse virkelige problemer fra deres omverden, siger Michael Ziegler, der er borgmester i Høje-Taastrup Kommune.

Åbne rammer, åbne sind
Michael Christensen, der er kreativ direktør og stiftende partner af Christensen & Co. Arkitekter, forklarer om projektet:

- Værkets fleksible arkitektur fungerer som en schweitzerkniv af muligheder, hvor de fysiske rammer aktivt understøtter og styrker børnenes muligheder for at lære og skabe løsninger på konkrete samfundsproblemer.

Arkitekturen afspejler den pædagogiske vision om 'sømfrie' overgange mellem alder, fag og undervisningsform.

- Derfor har vi skabt en åben grid-struktur med et væld af muligheder for at udstille projekter, eksperimentere med materialer og modeller samt udfolde sig fysisk på trapper og klatreruter, der snor sig op gennem bygningen, tilføjer Michael Christensen.

Bygningens konstruktioner anvendes aktivt til ophæng af små og store projekter, der skaber nye oplevelser og stemninger; hængekøjer kan udspændes på kryds og tværs eller et bord med Lego kan hejses op og ned, så et byggeprojekt kan fortsætte over flere dage. Op gennem etagerne er læringsuniverset vævet sammen af Læringsloopet, der skaber kontakt og synlighed mellem de mange forskellige læringsmiljøer. De åbne kig mellem aktiviteter bliver drivkraft for synergi og møder på tværs, hvor elever og lærere inspireres af hinanden.

Eksperimentarium for skabertrang
Liv Bach Henriksen, der er ansvarlig for pædagogik og læring hos Kjaer & Richter, siger:

- Værksteder, fablabs og makerspaces er det pædagogiske udgangspunkt for alle aldersgrupper. Her får børn adgang til filmstudier, 3D printere og grov-værksteder, hvor de kan eksperimentere med tidlige virtuelle test af et produkt kombineret med analoge undersøgelser med rødder i naturvidenskabsfagene, blandt andet energiforbrug og affaldshåndtering.

Værkets fysiske rammer er skabt til aktivt at stimulere skabertrang, og Læringshuset har et væld af muligheder for at eksperimentere med løsninger på samfundets problemstillinger. Grid-strukturen er et net af sammenhænge, der skaber et tredimensionelt oplevelses univers, som både kan danne udgangspunkt for læring om rumforståelse, hvor eleverne arbejder med udregning af arealer og rumfang, eller inspirere til digitalt design.

Fremtidens elever skal ikke bare kunne begå sig i den digitale verden - de skal være med til at skabe den. Derfor er Værket designet som et redskab, der skal forberede fremtidens arbejdskraft på et omskifteligt arbejdsliv, hvor nye teknologikompetencer fortsat udvikles hurtigere. Evner til at forstå og begå sig i en digital verden er her omdrejningspunkt for undervisningen, og arkitekturen afspejler dette fokus. Store skærme i facaden informerer om aktiviteterne i huset, hele huset har fri adgang til trådløst netværk, og maker-spaces giver mulighed for at udvikle digitale modeller, som kan 3D-printes og udvikles til prototyper.

-kj

Læs mere om Byggeri

15/1 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMalingMaterielopbevaringOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder