left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Installatører ønsker lettere adgang til udenlandsk arbejdskraft- Vækst skabes af stærke virksomheder, der har mulighed for at udvikle sig, og det kræver arbejdskraft, siger Niels Jørgen Hansen.

Installatører ønsker lettere adgang til udenlandsk arbejdskraft

Brancheorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne ønsker at det skal være lettere for virksomhederne at få adgang til udenlandsk arbejdskraft, hvis opsvinget skal fortsætte.

Del artiklen på

Samfund - Politik

Mens debatten om udenlandsk arbejdskraft raser imellem især regeringen og Radikale Venstre, har virksomhederne svært ved at skaffe de nødvendige medarbejdere.

- Vi gør i forvejen meget for at skaffe mere arbejdskraft ved eksempelvis at ansætte et stort antal lærlinge, opkvalificere ufaglærte og øge ansættelsen af nyuddannede lærlinge. Men hvis ikke manglen på arbejdskraft skal blive et alvorligt problem, er der også brug for andre tiltag – ikke mindst at gøre det lettere at få adgang til kvalificeret udenlandsk arbejdskraft, siger Niels Jørgen Hansen, adm. direktør hos Tekniq Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4.300 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

Udenlandsk arbejdskraft tredoblet
En medlemsundersøgelse fra Tekniq Arbejdsgiverne viser, at andelen af udenlandsk arbejdskraft i landets el- og vvs-installationsvirksomheder er mere end tredoblet siden 2014 (fra 1,1 til 3,7 procent). Alligevel har danske virksomheder problemer med at skaffe nok medarbejdere med de nødvendige kompetencer.

- Det er en foruroligende udvikling, som viser, at der er brug for resolut handling fra regeringen, når det gælder om at øge mulighederne for at hente udenlandsk arbejdskraft – naturligvis i fuld overensstemmelse med danske overenskomster, siger Niels Jørgen Hansen og uddyber:

- Hvis vi skal have råd til alle de politiske forslag, der ligger på bordet omkring velfærd og den grønne omstilling, kræver det fortsat økonomisk vækst. Den vækst skabes af stærke virksomheder, der har mulighed for at udvikle sig, og det kræver arbejdskraft, siger Niels Jørgen Hansen.

-jhn

Læs mere om Byggeri

18/10 2019
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.