Aktuelle nyheder - Byggeri

Installatørerne omsætter for 52 milliarder kroner- Virksomhederne har fortsat travlt, men væksten ser ud til at flade ud, og derfor skal virksomhederne blive endnu bedre til at drive forretningen klogt, fastslår Mads Graves.

Installatørerne omsætter for 52 milliarder kroner

El-installatører, VVS-installatører og teknikentreprenører fortsatte i 2018 væksten og øgede omsætningen med seks procent til over 52 milliarder kroner, viser ny analyse fra Deloitte og Tekniq Arbejdsgiverne

Del artiklen på

Samfund - Erhverv

El-installatører, VVS-installatører og teknikentreprenører fortsatte i 2018 væksten og øgede omsætningen med seks procent til over 52 milliarder kr. Det viser den årlige regnskabsanalyse, som er udført af Deloitte i samarbejde med Tekniq Arbejdsgiverne.

88 procent af installationsvirksomhederne havde således overskud i 2018 mod 85 procent året før.

- De mellemstore virksomheder præsterer den bedste indtjening, og på trods af generel fremgang har især de større installatørvirksomheder fortsat en udfordring på indtjeningssiden, siger Mads Graves, der er direktør i Tekniq Arbejdsgiverne.

Han ser derfor med dæmpet optimisme på resultaterne for 2018.

- Virksomhederne har fortsat travlt, men væksten ser ud til at flade ud, og derfor skal virksomhederne blive endnu bedre til at drive forretningen klogt, fastslår Mads Graves.

Effektiv projektstyring
VVS-installatørerne havde den største fremgang i omsætningen på 7,0 procent, mens el-installatørernes vækst var på 4,3 procent. Beskæftigelsen i branchen steg samlet med 4,4 procent i 2018, og branchen havde ved udgangen af året over 47.000 ansatte.

I følge René Andersen, der er brancheleder i Deloitte, tyder det netop på, at installationsvirksomhederne har fået bedre styr på forretning, projekter og omkostninger.

- Installationsvirksomhederne formår tydeligvis at styre de store projekter mere effektivt. Dermed er langt de fleste virksomheder i branchen godt polstret til at stå imod de kommende års udfordringer, mener René Andersen.

Han finder det positivt, at væksten i installationsbranchen fortsætter, og at indtjeningen nu i højere grad end tidligere følger med på trods af stærk konkurrence og generel mangel på kvalificeret arbejdskraft.

Tilbage på vækstsporet
Ifølge Deloitte-analysen steg el-installatørernes gennemsnitlige driftsresultat med 5,8 procent til 55.700 kr. pr. medarbejder i 2018. Tendensen er, at el-installatørerne er tilbage på vækstsporet efter et par stille år.

VVS-installatørerne øgede i gennemsnit driftsresultatet til godt 76.000 kr. pr. medarbejder.

Teknikentreprenørerne halter fortsat efter el-installatører og VVS-installatører, når det gælder indtjening. Selv om det gennemsnitlige driftsresultat pr. medarbejder steg til 21.700 kr., så er det fortsat under halvdelen af driftsresultatet pr. medarbejder blandt de øvrige installationsvirksomheder.

-jhn

Fakta om Installationsanalysen

Antal regnskaber, der indgår i analysen:

El-installatører: 647 regnskaber
VVS-installatører: 602 regnskaber
Teknikentreprenører: 6 regnskaber

Hele analysen kan læses her

Læs mere om Byggeri

13/12 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.