Aktuelle nyheder - Byggeri

Inviterer startups med til grøn byggefestDer var fuldt hus i Forum i 2019, da Building Green sidst afholdt et fysisk byggeevent indenfor. Foto: Building Green

Inviterer startups med til grøn byggefest

Building Green er i fuld gang med forberedelserne til messen i Forum til efteråret. Den bæredygtige byggeevent sætter i år fokus på, at alt er forbundet – og inviterer byggebranchens startups med indenfor

Del artiklen på

Building Green havde stor succes med sin online byggekonference sidste efterår, hvor mere end 12.000 så med på computeren. Men efter et år med virtuelle netværk er det tid til at mødes igen fysisk for at blive klogere på bæredygtigt byggeri, netværke og udveksle ideer. Det sker i Forum i København den 3. og 4. november.

- Selvom det var sjovt at lave tv sidste efterår, så kan det fysiske netværksevent virkelig noget. På Building Green kan vi mødes og diskutere udfordringer i fællesskab. Der er en frimodig og gemytlig stemning, og folk er ikke bange for at dele kritiske og vanskelige ting, siger Jesper Pagh, stadsarkitekt i Rødovre Kommune og moderator på Main Stage.

Alt er forbundet
Building Green er i fuld gang med at sælge stande til Forum og få de sidste detaljer i programmet på plads. Temaet i år bliver: Alt er forbundet. Hvordan vi som mennesker er forbundet med naturen og klimaet, og hvordan handlinger et sted får konsekvenser et andet sted:

- Som mennesker er vi forbundet med naturen, klimaet og hinanden. Men undervejs har vi glemt den gensidige afhængighed. Vi er blevet afkoblet fra naturen med overforbrug af ressourcer og biodiversitetskrise som resultat. Vi skal tilbage til at tænke i helheder, og branchen skal være med til at løse de problemer, vi skaber gennem vores aktiviteter. Vi er en del af problemet, men også en del af løsningen, siger Ditte Rosenquist, head of sustainability hos Building Green.

Også på konkret brancheniveau har temaet resonans, fremhæver Jesper Pagh:

- Temaet ligger i god forlængelse af de diskussioner, vi har haft i branchen i de senere år. Vi er forbundet til naturen – og til hinanden. I byggeriet er der mange faseskift, hvor forskellige grupper afløser hinanden. Hvis vi skal lykkes med den grønne omstilling, skal vi skabe sammenhæng på tværs - i overleveringen fra fase til fase.

Otte startups får mulighed for gratis stand
Som noget nyt giver Building Green iværksættere mulighed for at udstille gratis i et nyt område i Forum. Området hedder Start UP + Meet UP og giver startups mulighed for at præsentere deres forretningsidé og møde toneangivende beslutningstagere inden for byggebranchen. Iværksætterne skal ansøge for at komme i betragtning til en af de otte pladser.

- Vi vil gerne være med til at sætte skub i de startups, som arbejder for at gøre branchen mere bæredygtig ved at eksperimentere med nye materialer og nye måder at bygge på. Som en del af temaet forbundethed er det også vigtigt for os at give plads til både små og store aktører i branchen. Vi glæder os til at høre iværksætternes bud på, hvordan vi gør byggebranchen mere grøn og for eksempel arbejder med naturen, slutter Ditte Rosenquist.

-los


Læs mere om Byggeri

14/6 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.