LCA
LCA
scroll
’It’s a Match!’ Zeeker kan downloades fra Google Play og Appstore.

’It’s a Match!’

Med et par enkelte tryk på telefonen kan mester finde den helt rette lærling – og omvendt. App’en Zeeker gør det nemt og enkelt for parterne at finde hinanden

Det skal være lettere for små virksomheder at finde deres næste lærling – og det skal være nemt og hurtigt for eleverne på de faglige uddannelser at fortælle håndværksmestrene, at nu søger de en læreplads.

En ny og gratis app, Zeeker, kan klare opgaven, så både de unge og ejerlederen i virksomheden blot skal bruge nogle minutter på deres mobiltelefoner, inden hhv. et opslag fra en ledig læreplads eller en ansøgning ligger klar. Svar på ansøgning og informationer om de unges faglige viden og cv og den slags er også lige ved hånden.

App’en er udviklet af Ronni Steinfeldt, der selv har en fortid som tømrersvend.

– Jeg kunne se, at det var blevet for besværligt at få kontakt med de unge, og samtidig bliver virksomhederne straffet økonomisk, hvis de ikke tager lærlinge nok. Zeeker tager hånd om alt det praktiske, så både virksomhed og de unge blot skal taste deres oplysninger ind, forklarer Ronni Steinfeldt.

Dansk Håndværk bakker op
App’en har siden midten af sidste år fungeret på Sjælland og Lolland-Falster. Nu er den også klar i resten af landet. Derfor har Ronni Steinfeldt kontaktet Dansk Håndværk for at få sat yderligere fart på projektet:

– Som arbejdsgiverforening har de en masse medlemmer, der netop kan få gavn af Zeeker. De plejer også at være gode til at gå forrest, når der kommer nye muligheder for virksomhederne. Så jeg ser det som en fordel, at de fortæller virksomhederne om den her mulighed, siger Ronni Steinfeldt.

I Dansk Håndværk er der ikke tvivl om, at medlemmerne kan få glæde af Zeeker:

– Det er et super godt initiativ, der gør det let for virksomheden og for de unge at komme i kontakt med hinanden. Mester kan se en liste over de unge, der søger læreplads, se deres faglige kvalifikationer og andre oplysninger. Når han finder en egnet kandidat, kan han lynhurtigt komme i kontakt med vedkommende. Tilsvarende kan de unge se, hvilke virksomheder der har lavet et opslag om, at de søger en lærling. Og det hele er bakket op af både Zeeker og erhvervsskolerne, så systemet fungerer, forklarer direktør i Dansk Håndværk, Morten Frihagen.

De ovennævnte funktioner ligger i Basis-udgaven af Zeeker, der er gratis for både virksomheder og elever. Hvis man vil bruge den udvidede udgave, hvor man bl.a. kan søge almindelige medarbejdere, skal der betales et gebyr.

-dc

27/4 2022