left banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Julen giver gode betingelser for indbrud på byggepladsen

Julen giver gode betingelser for indbrud på byggepladsen

I julen har de fleste byggepladser lukket ned for aktivitet, og det øger risikoen for indbrud

Del artiklen på

Den danske byggebranche er stærkt plaget af indbrud. En ny undersøgelse fra Dansk Byggeri viser, at mere end fire ud af ti af bygge- og anlægsvirksomheder har haft indbrud på byggepladsen alene det seneste år. De ubudne gæster kommer på besøg, når der er lukket på byggepladserne, og især julen er et populært tidspunkt at gå på rov. Dét vurderer, John Larsen, der er byggeleder hos entreprenørselskabet KPC:

- Der er ingen tvivl om, at indbrud på byggepladserne er et stort problem herhjemme. Når der er lukket på pladserne, er det ikke ualmindeligt, at tyve lægger vejen forbi, og derfor er det selvfølgelig vigtigt at overvåge byggepladsen. Det gælder ikke mindst perioden mellem jul og nytår, hvor de fleste byggepladser har lukket ned for aktivitet.

Dyrt håndværktøj og hårde hvidevarer
Dyrt håndværktøj og hårde hvidevarer er blandt de varegrupper, som tyvene går mest efter. John Larsen forklarer, hvordan de bærer sig ad:

- Det er desværre en udbredt tendens, at de ubudne gæster skærer hul i containere og stjæler, hvad de kan af dyrt håndværktøj. En anden udsat varegruppe er hårde hvidevarer, som ofte står i boligerne i de byggekomplekser, der er under opførsel på byggepladserne. Her er det ikke ualmindeligt, at tyvene smadrer hoveddøren og stjæler hvidevarerne, siger byggelederen og fortsætter:

- Indbruddene koster de involverede aktører dyrt. Ikke kun i mistede og ødelagte materialer, men også pga. forsinkelser, som kan betyde, at det bliver en udfordring at levere byggeprojektet i tide.

Som børn i en slikbutik
Problematikken nikker man genkendende til hos Video Guard Denmark, der er specialiseret i byggepladsovervågning og tilbyder højopløsningskameraer på strategisk placerede kameratårne:

- Problemet er kæmpestort. Man kan blot kigge på tallene fra Dansk Byggeri, der slår fast, at der hvert år bliver stjålet for en halv milliard fra varebiler og byggepladser. Hvad angår indbrud fra byggepladsen er vi ikke i tvivl om, at perioden mellem jul og nytår er højsæson. Her har vi en højtid, hvor byggepladsen er lukket ned i den måske længste periode på året. Det giver gode betingelser for tyvene, der får det som børn i en slikbutik, fortæller Jimmy Holm Olsen, der er nordisk direktør hos Video Guard Denmark.

Ingen fremgang på området
Overvågningseksperten mener, at der er et stort behov for, at der i højere grad tænkes i strategisk overvågning af byggepladsen:

- Selvom brancheorganisationer som Dansk Byggeri har stort fokus på indbrud på byggepladsen, kan vi desværre konstatere, at der ikke er nogen fremgang på området. Faktisk er antallet af anmeldte indbrud ifølge Rigspolitiets statistikdatabase steget de sidste frem år: Fra 1066 anmeldelser i 2014 til 1097 i 2018, siger Jimmy Holm Olsen og fortsætter:

- Skal den negative udvikling vendes, er det på tide, at landets bygge- og anlægsvirksomheder tager indbrudstruslen alvorligt og tænker i mere strategisk overvågning af byggepladsen. F.eks. er det en mulighed at leje ekstra overvågningsudstyr i julen og ikke mindst skilte tydeligt med dette. På den måde kan man være sikker på, at ens byggeplads bliver et markant mindre attraktivt mål for tyven i den ellers udsatte periode.

-kj

Læs mere om Byggeri

29/11 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.