Aktuelle nyheder - Byggeri

Kamp mod fagforeninger på Storstrømsforbindelsen

Kamp mod fagforeninger på Storstrømsforbindelsen

Ifølge 3F’s Fagbladet blev to bygningsarbejdere fyret, fordi de meldte sig ind i fagforeningen og stillede op til valg som tillidsrepræsentant.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring

To dage senere blev de fyret fra deres arbejde på byggeriet af den nye Storstrømsbro. Arbejdsgiveren afviser, at der er en sammenhæng.

Der er stigende kritik mod forholdene på den nye storstrømsbyggeri, hvor der ikke mindst har været klaget over arbejdsmiljøet, men nu er en anden sag kommet til.

To medarbejdere, der er medlemmer hos 3F, på milliardbyggeriet er ifølge Fagbladet blevet fyret uden varsel, efter de ville repræsentere deres kollegaer som tillidsfolk.

Lavere løn end danskere får
To dage efter, at de i december stillede op til et valg som tillidsrepræsentant, blev de opsagt af det portugisisk ejede byggeselskab New Building Services.

Kontrakten på Storstrømsbroen løber op i 2,1 milliarder kroner blev vundet af et italiensk konsortium, Storstrøm Bridge Joint Venture, og broen opføres ifølge Fagbladet af ’billig udenlandsk arbejdskraft’.

Fagbladet har tidligere afsløret, at entreprenørfirmaer fra Italien, Rumænien og Portugal sidder på omkring 75 procent af projektet, og den udenlandske arbejdskraft bliver aflønnet med op til 7.500 kroner mindre end månedslønnen for en dansk bygningsarbejder.

Afviser anklagen
New Building Services afviser over for Arbejdsretten, at fyringen af de to medarbejdere har noget at gøre med deres opstilling til valget som tillidsrepræsentant. Men ifølge Fagbladet har New Building Services både ansat nye folk i ugen op til tillidmandsvalget og i ugen efter.

Både beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) og transportminister Benny Engelbrecht (S) blev før jul kaldt i samråd om forholdene på Storstrømsbroen.


Læs mere om Byggeri

12/1 2021
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.