Aktuelle nyheder - Byggeri

Klimamål skal tilpasses ejendomsbranchens virkelighed

Klimamål skal tilpasses ejendomsbranchens virkelighed

EjendomDanmarks administrerende direktør, Jannick Nytoft, roser det nye klimaudspil fra Dansk Industri, men samtidig peger han på, at der er plads til forbedringer.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

EjendomDanmark kalder Dansk Industris 2030-plan for ’ambitiøs’, men den skal dog både udbygges og udmøntes, hvis målene skal nås:

- Blandt andet mangler ejendomsbranchen bedre rammer for at kunne foretage de nødvendige energirenoveringer. Skal målet med 70 procent reduktion i CO2 nås, er energieffektivisering af ejendomme ikke til at komme uden om. Og det er i øvrigt én af de mest effektive veje til en markant reduktion af energiforbruget. Derfor er det positivt, når Dansk Industri i sin nye 2030-plan netop har så stærkt et fokus på energieffektivisering, siger Jannick Nytoft.

AMbitioner genkendt i ejendomsbranchen
Han slår fast, at flere af DI’s ambitioner – herunder ønsket om energirenovering, øget fokus på både fysisk og digital infrastruktur og styrket genanvendelse – er ambitioner, man kan genkende i ejendomsbranchen:


- Målene skal dog tilpasses ejendomsbranchens virkelighed. Ellers lader de sig næppe realisere fuldt. De økonomiske rammer og reguleringen af området fremmer ikke energirenoveringer i dag. Simpelthen fordi investeringerne i at spare på energi ikke kan betale sig for ejendomsbranchen. Det skal vi have gjort noget ved, så energibesparelser kommer både lejere og ejendomsbranchen til gode, siger EjendomDanmark’s administrerende direktør.

Komplekst samspil
Flere af DI’s forslag skal kunne indgå i et komplekst samspil med den eksisterende boligregulering.

Hvordan gør man det for eksempel attraktivt for ejere af især ældre ejendomme at investere i energioptimering, lokale ladestandere til elbiler, plads til affaldssortering m.m.?:

- Det er helt klart den rette vej at gå – men det kræver store investeringer at få plads til nye teknologier, digital energiovervågning og ladestandere . Administrativt tunge tilskudspuljer næppe er vejen frem alene. Vi skal se på, hvordan reglerne for modernisering af ejendomme kan bidrage til klimaindsatsen, og kigge nærmere på, hvordan vi gør det fordelagtigt for ejendomsbranchen selv at investere i fremtiden, slutter Jannick Nytoft.

Læs mere om Byggeri

17/9 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.