Aktuelle nyheder - Byggeri

Klimasikring i byggefasen skaber sundt arbejdsmiljøBeskyttelsesmodulerne monteres direkte på vinduer og døre, og sikrer både naturligt dagslys inde i bygningen, mindsker behovet for opvarmning og mindsker risikoen for knuste ruder.

Klimasikring i byggefasen skaber sundt arbejdsmiljø

1. november trådte Vinterbekendtgørelsen i kraft, og facadeåbninger i byggeri på danske byggepladser skal lukkes af, men hvordan det gøres, har en stor betydning for både arbejdsmiljø og klimabelastning

Del artiklen på

Samfund - Arbejdsmiljø - Klima

Når dagene bliver korte, og frosten sætter ind, skal bygherrerne på de danske byggepladser dække facadeåbningerne af i de igangværende byggerier. Det sker som led i Vinterbekendtgørelsen, der gælder fra 1. november til 31. marts. Det koster nemlig både på miljøet og helbredet, når håndværkerne skal arbejde i de kolde miljøer.

– Hvis du går rundt i et åbent og uopvarmet betonbyggeri om vinteren, kan det være pivhamrende koldt, lidt ligesom at gå rundt inde i et køleskab. Det kan foruden at være rigtigt ubehageligt også give muskelskader, når de kolde led bliver udsat for hårdt arbejde, fortæller chefkonsulent i arbejdsmiljø ved Dansk Byggeri, Anders Svendsen.

Særligt på byggerier i højden, hvor chillfaktoren spiller ind, har det en gevaldig negativ effekt, hvis håndværkere skal stå i træk. Derfor er det vigtigt at have styr på sine vinterforanstaltninger og hurtigst muligt få tætnet råhuset.

Slut med knuste ruder og skader på vinduesrammer
Den oplagte løsning på udfordringen med afskærmning er at montere vinduer og døre tidligt i byggeriet. Det øger dog også risikoen markant for fordyrende materielskader på byggepladsen. Men det er der en mulig løsning på.

Den danske iværksættervirksomhed Wincover så den udfordring og har siden 2016 udviklet en patenteret slagfast beskyttelse til vinduer og døre på byggepladsen. Det betyder at vinduer og døre kan monteres tidligt i byggeriet med markant mindre risiko for skader på materialerne. Den tidligere montering sænker desuden energiforbruget til opvarmning og udtørring markant samt sænker omkostningerne til vinduesmontagen.

– Wincover beskyttelsesmodulerne monteres direkte på vinduer og døre, og sikrer både naturligt dagslys inde i bygningen, mindsker energiforbruget til opvarmning og minimerer selvfølgelig risikoen for, at en uheldig håndværker får baldret en rude eller beskadiget vinduesrammen. Det er en let måde at skabe en stor merværdi for både mandskab og klimaet på, siger opfinder af Wincover, Søren Kristensen.

Foruden Vinterbekendtgørelsen dikterer Arbejdsmiljølovgivningen, at der i videst muligt omfang skal foretages kollektive foranstaltninger på byggepladsen for at sikre en arbejdstemperatur på minimum 10 grader. Et mål der er lettest og billigst at nå med den permanente afskærmning.

Kan bruges fem gange
Wincovers slagfaste beskyttelsesmoduler er genanvendelige, hvilket hurtigt gør det økonomisk rentabelt at foretage investeringen og derved kunne prioritere både klima– og arbejdsmiljø og samtidig beskytte byggemateriel.

– Alle er i dag klar over at interimslukninger ikke er en hverken økonomisk eller energirigtig løsning, og derfor bliver vinduerne ofte monteret tidligt i byggefasen med den risiko, at elementerne bliver beskadiget. Med Wincover får man en forsikring for, at vinduerne ikke bliver beskadiget i anlægsfasen med merudgifter til følge. Faktisk er der talrige eksempler på, at alene skaderne koster det dobbelte af hvad det koster at anvende Wincover, og så har man ikke en gang taget energibesparelsen med i regnestykket, siger Søren Kristensen.

Søren Kristensen fortæller at i gennemsnit bliver Wincover modulerne genbrugt fem gange på de respektive byggesager. Det gør løsningen billigere, end hvis man inddækker med plastfolie. Samtidig minimeres risikoen for skader indvendigt på elementerne også, da døre og vinduer ikke kan åbnes samtidigt med, at Wincover er monteret.

-jhn

 

Læs mere om Byggeri

22/11 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.
 • Ajos

  Ajos

  Kraner, hejs, skure, pavilloner, strøm, lys, varme og byggepladsindretning
 • Nyt om Bæredygtighed

  Nyt om Bæredygtighed

  Magasin om hvorfor du skal interessere dig for Bæredygtighed i byggebranchen
 • Greditec

  Greditec

  Murflex - ventiler i rustfrit stål
 • OX-ON

  OX-ON

  Designed to protect
 • Ecophon

  Ecophon

  Akustiske loftsystemer der sikrer god lyd og økonomiske løsninger
 • Lyngsøe

  Lyngsøe

  Alt i overdækning. Dansk design.
 • Riwal

  Riwal

  Vi hjælper dig sikkert i højden!
 • Zarges

  Zarges

  Stiger og stilladser i aluminium
 • Kilian Water

  Kilian Water

  Det beplantede filter – naturlig spildevandsrensning
 • Greditec

  Greditec

  Murtec Bistal 30R Dista - Murværksarmering
 • BMI Danmark

  BMI Danmark

  (Icopal & Monier) - Se vores brohurer om tagløsninger
 • Zarges

  Zarges

  Godt arbejdsmiljø valg
 • Garant

  Garant

  Specialist i tekniske produkter
 • Københavns Listefabrik

  Københavns Listefabrik

  Se listekataloget - verdens største udvalg af trælister
 • NTI

  NTI

  Vi gør dig bedre!
 • fermacell

  fermacell

  Højkvalitets byggematerialer
 • Scandi Supply

  Scandi Supply

  Brandsikring A - Z
 • Dansk Boligbyg

  Dansk Boligbyg

  Det giver pote at leve værdierne
 • Danvak

  Danvak

  Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima