left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Kommunerne fortsætter tilsyn med boliger for udenlandske arbejdstagereEnhedslistens arbejdsmiljøordfører Christian Juhl

Kommunerne fortsætter tilsyn med boliger for udenlandske arbejdstagere

Kommunernes mener, at det ikke er deres opgave at føre tilsyn med boliger, der benyttes af ’vandrende’ arbejdere

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Kommunerne Landsforening har i et høringssvar peget på, at det ikke bør være kommunernes opgave at føre tilsyn med boliger, der benyttes af vandrende arbejdere, og at KL ikke mener, at kommunerne har hjemmel til at udføre denne kontrol.

Baggrunden er forlængelsen af lovgivningen omkring forholdsregler ved udenlandske arbejdstageres boligforhold i Danmark under coronakrisen, og Christian Juhl fra Enhedslisten har bedt beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard oplyse, om han er enig med KL.

Samtidig spørger Christian Juhl, hvem der skal udføre en sådan opgave i tilfælde af, at der indføres en permanent lov om boliger for vandrende arbejdere.

Foretrækker delt tilsyn
Beskæftigelsesministeren ønsker at beholde den eksisterende ’delte tilsynsopgave’ mellem Arbejdstilsynet og bopælskommunen:

- Hvis tilsynet skal tilrettelægges på en anden måde, vil det kræve en helt ny tilsynsmodel, hvilket ikke er optimalt, når loven alene forventes at blive forlænget i fire måneder. Spørgsmålet om et eventuelt permanent tilsyn med boligforhold, når arbejdsgivere stiller bolig til rådighed for deres ansatte, afventer arbejdet i den tværministerielle arbejdsgruppe om sårbare udenlandske arbejdstagere, som er ved at undersøge dette initiativ nærmere. Hvordan et eventuelt permanent tilsyn med boligforhold skal håndteres, må afvente arbejdsgruppens anbefalinger, oplyser Peter Hummelgaard.

Læs mere om Byggeri

9/6 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.