LCA
LCA
scroll
Konkurrenter går sammen om gigantisk projekt på havnen i AalborgPorjektet er på i alt 110.00 m2 herunder 60.000 m2 produktionssite og 50.000 m2 opbevaringsareal samt etablering af 30 bred vej mellem arealet og kajen. Det ventes fuldt etableret i 2024.

Konkurrenter går sammen om gigantisk projekt på havnen i Aalborg

Etableringen af et 110.000 m2 stort areal på Østhavnen i Aalborg for Bladt Industries er lige nu i fuld gang. Anlæggelsen af det enorme område sker i et særligt samarbejde mellem Port of Aalborg, MT Højgaard, Aarsleff, Arkil, Cowi , Niras og Bravida

I takt med at komponenter til vindenergisektoren vokser i størrelse, bliver der stillet nye krav til leverandører og underleverandører i branchen. Det mærker man også hos Port of Aalborg, der huser flere markante vindaktører.

Siden foråret har Port of Aalborg været i gang med etablering af et omfattende areal til Bladt Industries. Nu er dele af det 110.000 m2 store område klar til at facilitere et nyt kæmpeprojekt for producenten af stålkonstruktioner til vind- og offshore-industrien.

- Vi er meget glade for projektet. Den markante udvidelse betyder, at vi kan samle alle vores aktiviteter til vores fremtidige transformerstationsprojekter på en lokation, mens vi samtidig garderer os til at kunne akkommodere lignende opgaver i fremtiden, fortæller Vice President Operations Management Office hos Bladt Industries, Søren Schlott Mikkelsen.

Tid som succeskriterium
For Bladt Industries har det været afgørende at kunne tage området i brug så hurtigt som muligt. Derfor er anlægsarbejdet delt op i tre større entrepriser.

Port of Aalborg er bygherre, mens MT Højgaard, Aarsleff, Arkil, Cowi, Niras og Bravida alle er en del af projektet.

- Tid har været en kritisk faktor her. Parterne har sat en ære i at koordinere på tværs af entrepriserne, siden vi gik i jorden i juni. Det har resulteret i, at arealet løbende er blevet taget i brug og står fuldtudviklet allerede i begyndelse af det nye år takket være en dedikeret indsats af projektets aktører, siger Mikkel Kalmo Guldhammer, Senior Technology Consultant hos Port of Aalborg.

MT Højgaard står i spidsen for anlæggelsen af et 60.000 m2 stort produktionssite og et loadout-areal nær kajen.

- Vores arbejde kræver meget koordinering og involverer alt fra etablering af fundamenter, trækrør, trykluft og elinstallationer til afvanding og forstærkelse af kajarealet. Derfor er det værdifuldt at kunne sparre med projektets parter, så vi i fællesskab kan løse udfordringer og spare en masse tid sammenlignet med almindelige entrepriser, forklarer projektchef hos MT Højgaard, Dan Harborg Loch.

-dc

4/12 2023