Aktuelle nyheder - Byggeri

Malerfaget taber fart- Det harmonerer godt med den generelle opfattelse af, at højkonjunkturen er ved at have toppet, siger direktør Ole Draborg i en kommentar til undersøgelsen.Foto Nicky De Silva

Malerfaget taber fart

I forhold til forventningerne var det cirka kun halvdelen af malermestrene, der reelt oplevede fremgang sidste halvår, viser ny konjuktur-undersøgelse fra Danske Malermestre

Del artiklen på

Samfund - Erhverv

I starten af halvåret forventede 42 procent af malermestrene fremgang i omsætningen. Men aktiviteten har tabt fart og halvåret endte med at kun 22 procent havde fremgang i omsætningen. Det fremgår af den netop færdiggjorte konjunkturundersøgelse for 2. halvår 2019 fra Danske Malermestre.

- Det harmonerer godt med den generelle opfattelse af, at højkonjunkturen er ved at have toppet. Forventningerne til 1. halvår af 2020 er derfor også afdæmpede, da det kun er 10 procent, der forventer fremgang i omsætningen, siger direktør Ole Draborg i en kommentar til undersøgelsen.

Færre end forventet blev ansat
På samme måde forventede 37 procent af virksomhederne i starten af halvåret 2019 fremgang i beskæftigelsen, mens det endte med at kun 23 procent reelt fik flere ansatte.

Der er dog fortsat godt besat i ordrebøgerne. I slutningen af 2. halvår 2019 var ordrebeholdningen hos 18 procent af virksomhederne højere end på samme tidspunkt året før.

- Sammenholdt med udviklingen i omsætningen og beskæftigelsen, er det udtryk for, at de økonomiske udsigter for 2020 trods alt ikke er så ringe endda, fortsætter Ole Draborg.

For året som helhed var ledigheden 5,5 procent mod 5,7 procent i 2018, men i de sidste to måneder af 2019 har der dog været en tendens til højere ledighed.

-jhn

Læs hele konjunkturundersøgelsen her

 

Læs mere om Byggeri

4/2 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.