left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Mange tømrere foretrækker rådgivning direkte fra leverandøren

Mange tømrere foretrækker rådgivning direkte fra leverandøren

To ud af tre tømrermestre med fokus på forretningsudvikling foretrækker direkte rådgivning fra leverandøren, når de skal holde sig fagligt ajour, viser en ny undersøgelse blandt 1.100 tømrermestre

Del artiklen på

Der er stor forskel på, hvor forskellige typer af håndværkere går hen for at holde sig opdateret på, hvad der sker i branchen. Det viser en ny undersøgelse foretaget ved årsskiftet for Velfac blandt omkring 1100 tømrermestre fra hele landet.

Forskelligt syn på at drive virksomhed
I undersøgelsen er de adspurgte tømrere blandt andet blevet inddelt efter, hvordan de forholder sig til udviklingen af deres egen forretning. Nogle fokuserer fx primært på at få firmaet til at vokse via specialisering og går målrettet efter bestemte opgavetyper (såsom vinduesudskiftning eller tagarbejde).

Andre løser alle typer af opgaver, store som små, henter nye kunder via anbefalinger fra andre kunder og har ikke nødvendigvis konkret fokus på vækst og udvikling af firmaet.

Her viser det sig, at den mere bevidst udviklingsorienterede tømrer i langt højere grad benytter sig af faglige arrangementer og direkte rådgivning hos leverandørerne end tømreren, der opererer mere på dag-til-dag-basis og til gengæld hellere går i den lokale tømmerhandel for at få sin viden opdateret.

Rådgivning og fyraftensmøder er i høj kurs
Helt konkret foretrækker 67 procent – eller mere end to tredjedele – af de udviklingsorienterede tømrermestre faktisk den direkte rådgivning fra leverandørerne som kilde til ny faglig viden. Og 28 procent – eller knap en tredjedel – af dem prioriterer at deltage i faglige fyraftensarrangementer mod blot 15 procent af de tømrermestre, der har mindre fokus på forretningsudvikling. Salgschef Peer Bertelsen fra Velfac forklarer:

- Undersøgelsens resultater stemmer meget godt overens med det indtryk, vi får, når vi snakker med tømrerne i det daglige. Dem, der har fokus på udvikling og på at skabe vækst, gør det bl.a. ved at specialisere sig. Og her er det vigtigt, at de kan trække på den produktviden, projekterfaring og knowhow, som deres leverandører har opbygget gennem årene.

Peer Bertelsen understreger dog samtidig, at det ikke kun er den ’hårde’ produktinformation, tømrerne vil have, når de fx kommer til fyraftensarrangementer hos Velfac eller vælger at blive en del af Velfac VinduesMester-ordningen.

- De efterspørger i stigende grad også inspiration og gode idéer, som de selv kan bruge i dialogen med deres egne kunder og på den måde skabe et opsalg eller mersalg. Det er samtidig her, at vi ser den største forskel på dem, der er mere forretningsorienterede, og dem der ikke har det samme bevidste udviklingsfokus i det daglige, fortsætter han.

Tømrerne rykker indenfor på skolebænken
Særligt i vintermånederne, hvor en stor del af byggeriets aktivitet på grund af årstidens kulde og nedbør rykker inden døre, er det populært blandt håndværkerne at afse tid til opkvalificering og efteruddannelse. Det handler i høj grad om at holde sig ajour, så man ikke taber terræn til konkurrenterne og fortsat kan tilbyde kunderne de nyeste løsninger, fortæller Peer Bertelsen:

- Særligt inden for tømrerfaget sker der hele tiden noget, og alene når det gælder vinduesmontage, går udviklingen stærkt. Firmaerne konkurrerer jo blandt andet på, hvor effektivt de arbejder, og det giver et ekstra incitament til at holde sig opdateret, hvilket de kolde og mørke vintermåneder egner sig godt til, slutter han af.

-jhn

Læs mere om Byggeri

15/3 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder