Aktuelle nyheder - Byggeri

Manglende arbejdskraft holder opsvinget tilbage

Manglende arbejdskraft holder opsvinget tilbage

En undersøgelse fra Dansk Industri viser, at hver fjerde virksomhed i hovedstadskommunerne forgæves har søgt efter en ny medarbejder i det seneste år.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring

Formand for DI Dansk Byggeri i Hovedstaden, Mads Raaschou, kalder tallene ’voldsomme’, og han slår fast, at manglende arbejdskraft allerede nu giver store problemer for virksomhederne:

- Desværre ser det ud til kun at blive værre de kommende år. Hovedstaden står på spring til et økonomisk opsving efter coronakrisen, men uden adgang til flere medarbejdere ingen vækst, siger Mads Raaschou.

Må sige nej til ordrer
Han opfordrer til politiske reformer, der eksempelvis kan skaffe flere både unge og voksne ind på erhvervsskolerne, give bedre muligheder for at hente international arbejdskraft eller på anden måde skaffe flere medarbejdere:

- Mange virksomheder kan ikke tage flere opgaver ind – de må sige nej til ordrer. Det holder opsvinget tilbage, og hvis vi skal forhindre, at mangel på medarbejdere står i vejen for vækst, så må vi have hjælp fra Christiansborg, siger Mads Raaschou.

Samlet er det 25,5 procent af hovedstadens virksomheder, der forgæves har forsøgt at hyre arbejdskraft. På landsplan er det 31,2 procent i gennemsnit.

Læs mere om Byggeri

8/7 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.