left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Massivt overgreb på grundlæggende borgerrettighederLars Boje Mathiesen tager sig til hovedet over, at håndværkere skal bære mundbind på skoler, selv om de er alene.

Massivt overgreb på grundlæggende borgerrettigheder

Håndværkere, der arbejder på taget af en skole, eller arbejder alene på skolen i weekenden, skal både have coronatest og bære mundbind under arbejdet

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Håndværkere, der eksempelvis arbejder på taget af en skole, eller arbejder på skolen en weekend, hvor de er alene på skolen, SKAL efter reglerne i genåbningsplanen bære mundbind under arbejdets udførelse og de skal også have udført løbende coronatest, der ikke er over 72 timer gamle.

Det fremgår ifølge Lars Boje Mathiesen fra Nye Borgerlige af et brev fra børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.

Han stemte som den eneste i Epidemiudvalget mod de restriktive regler, tolv medlemmer af udvalget (S, SF, RV og EL) udtalte sig for reglernes udstedelse, mens seks medlemmer (V og KF) udtalte sig ’hverken for eller imod’ reglernes udstedelse.

Overforsigtighedsprincippet
Nye Borgerlige mener, at ’overforsigtighedsprincippet’ fra regeringen og flertallet af partier i Folketinget er unødvendigt, skader dansk økonomi og fratager borgerne grundlæggende rettigheder.

Han kalder de nuværende restriktioner, som regeringen og flertallet i Folketinget ønsker at beholde, for ’et massivt overgreb på grundlæggende borgerrettigheder’, at der sættes krav om, at man skal bevise man er rask for at kunne gå i skole. Det er også ganske unødvendigt at opretholde krav om mundbind:

Har mistet overblikket
- Når man nu udvider dette til også at omfatte en håndværker, der for eksempel en weekend, aften eller på andre tidspunkter skal lave et stykke arbejde, viser det med al tydelighed, at man ganske enkelt har mistet overblikket og bare indfører regler for at gøre det, siger Lars Boje Mathiesen.

Han vil derfor stille bede om udtalelser fra eksperterne, om de reelt mener, at det vil have en samfundsmæssig smitteniveaubetydning, at håndværkere, der eksempelvis laver et tag på en skole, eller ordner et afløb, skal kunne fremvise en negativ test.

Læs mere om Byggeri

30/3 2021
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.