Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Mere praktisk undervisning i skolen

Folkeskoleelever kan se frem til mere praktisk undervisning, og det er positivt, mener Dansk Byggeri, der dog havde håbet på en mere ambitiøs politisk aftale

Del artiklen på

Et bredt politisk flertal i folketinget har lavet en aftale, som bl.a. betyder, at eleverne i syvende klasse skal vælge enten et praktisk eller musisk valgfag, som de skal have de næste to år. Derudover får eleverne ret til en uges erhvervspraktik i både ottende og niende klasse.

- For Dansk Byggeri er det vigtigt, at de praktiske fag bliver prioriteret på linje med de almene fag. Aftalen sender et klart signal om, at praktiske færdigheder er en værdifuld og ikke mindst efterspurgt kompetence hos de unge, siger underdirektør i Dansk Byggeri Louise Pihl.

Obligatorisk erhvervspraktik
Men Dansk Byggeri ville gerne have haft en endnu mere ambitiøs aftale:

- En bred aftale om at styrke de praktiske elementer i folkeskolen sender et tydeligt signal til både børn og voksne om, at elevernes praktiske evner og udvikling bliver værdsat i langt højere grad end tidligere. Men der skal ikke være tvivl om, at vi hellere havde set, at håndværk og design var blevet et obligatorisk fag i de sidste skoleår, siger Louise Pihl.

Virksomhederne i bygge- og anlægsbranchen efterlyser unge med kompetencer som f.eks. kendskab til materialer, entreprenørskab og løsning af praktiske problemer. Og Louise Pihl håber, at skolernes større fokus på det praktiske vil være med til at spire nogle tidlige håndværkerdrømme hos eleverne - meget gerne i samarbejde med de lokale erhvervsskoler. Dansk Byggeri ville også have foretrukket, at erhvervspraktikken i 8. og 9. klasse var blevet obligatorisk:

- Det er ærgerligt, at partierne ikke har prioriteret elevernes møde med erhvervslivet højere. Når eleverne er ude i erhvervspraktik, får de jo netop øjnene op for de mange muligheder, der er for at gøre karriere i det private erhvervsliv, siger Louise Pihl.

-kj

Læs mere om Byggeri

12/6 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder