Aktuelle nyheder - Byggeri

Naturhistorisk Museum tager nu for alvor form

Naturhistorisk Museum tager nu for alvor form

Der er god gænge i arbejdet med at opføre det nye Naturhistoriske Museum, der kommer til at ligge i Botanisk Have mellem Nørreport og Sølvtorvet i København

Del artiklen på

Af Dan Bjerring

I begyndelsen af sidste år var den nedre bundplade i byggegruben støbt færdig, og arbejdet med de mange krumme vægge i de fremtidige udstillingsrum gik i gang.
Samtidig kom de færdigstøbte betonelementer til pladsen for opbygning af museets magasiner og installationsrum.

Et år efter træder udstillingsrummene tydeligt frem, og mellem de eksisterende bygninger i Sølvtorvskomplekset er Oceansalens kuppel fuldført.

Cirka 48 tons stål fordelt på 2000 stålrammer blev samlet, og 1600 triangulære glas monteret. Stål- og glaskonstruktion er stort set færdig, og der er nu kun en mindre åbning i kuplen, hvorigennem store elementer som ventilationsaggregater og andet kan blive hejst ind.

Med en næsten færdigmonteret kuppel kunne en af de store kraner på byggepladsen i begyndelsen af december pilles ned.

Positiv overraskelse
Sølvtorvskompleksets eksisterende bygninger udgør halvdelen af det nye museum, og i forbindelse med ombygningen af bygningerne ventede en positiv overraskelse, da man på et sted, hvor det var forventet at finde et trægulv som i de tilstødende lokaler, viste sig at være et smukt klinkemosaikgulv, som viste sig at være næsten intakt:

- Det bliver nu afrenset og kommer til at stå med de sår, tiden har givet. Vi ombygger de klassiske bygninger med respekt, bevarer og fører rummene tilbage til de oprindelige kvaliteter, hvor det er muligt, fortæller projektchef Hanne Alrø fra Vejdirektoratet.


Læs mere om Byggeri

5/1 2022
AfskærmningAlu stigerBeslagBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.