Aktuelle nyheder - Byggeri

Nu åbnes kassen med tilskud til energibesparelser igen

Nu åbnes kassen med tilskud til energibesparelser igen

Mandag d. 18. januar 2021 kan private virksomheder igen søge tilskud til projekter, der sparer energi, når Erhvervspuljen for anden gang åbner

Del artiklen på

Der er afsat 175 millioner kroner i den nye runde - og der er to uger til at søge Energistyrelsen om tilskud til projekter, der sparer energi.

Tilskuddet skal sikre god økonomi i klimavenlige projekter, der sænker energiforbruget og CO2-udledningen og forbedrer konkurrenceevnen hos virksomhederne.

- Og det er en rigtig god idé. Det skal kunne betale sig for den enkelte virksomhed – ellers sker det ikke. Med tilskuddet kan en lang række energispareprojekter blive til virkelighed - til fordel for virksomhederne og deres konkurrenceevne, Danmark og klimaet, siger branchedirektør Troels Ranis, DI Energi.

Alt fra belysning til procesanlæg
Energistyrelsen administrerer tilskuddet, og kontorchef Mads Krogh opfordrer virksomhederne til at udnytte muligheden:

- Tilskuddet kan gøre det til en god forretning at forbedre alt fra belysning til procesanlæg. Måske har man projekter i skuffen, der bare mangler finansiering. Så søg. Vi har 175 millioner kroner, vi står klar til at dele ud i januar, siger han.

Der vil kun være åbent for ansøgninger fra 18. januar til 1. februar 2021 klokken 12.00, så det er med at komme i sving med at søge.

Tilskuddet dækker op til 50 procent af omkostningerne til et energispareprojekt.

FAKTA
Klimatilskud til virksomheder

Tilskuddet skal fremme energibesparelser i danske virksomheder

Tilskuddet kan søges af privatejede produktions-, handel- og servicevirksomheder inkl. f.eks. landbrug, fiskeri, gartneri og skovbrug

Tilskuddet bidrager til energispareprojekter i virksomhederne og kan dække op til 50 % af en investering

Tilskuddet er en udmøntning af Energiaftalen fra 2018 og Klimaaftalen for energi og industri 2020.

Der er afsat 200 millioner kroner i 2020 og samlet set cirka 3,5 milliarder kroner frem mod 2030.

Søg her: ens.dk/erhvervstilskud

DanB

Læs mere om Byggeri

8/1 2021
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.