LCA
scroll
Nu kan der spilles padel i regn, sne og blæstHallgruppen, der står bag løsningen, er leverandører af haller og telte og totalentreprenør af bygninger. Firmaet blev etableret i 2015 med hovedkontor nord for Oslo i Norge.

Nu kan der spilles padel i regn, sne og blæst

En ny overdækningsløsning skal være med til at gøre de udendørs padelbaner rundt omkring i Danmark tilgængelige året rundt

Det ligner tennisbaner med gittervægge, og de skyder op på toppen af parkeringshuse, på plæner og i indendørshaller landet over. I løbet af de seneste par år har ketsjersporten padeltennis oplevet en stigende popularitet i Danmark, der er rift om banerne rundt om i landet og alene antallet af spillere i medlemsklubber er siden 2020 steget med mere end 200 % ifølge tallene fra Dansk Padel Forbund.

Den store efterspørgsel har fået en række danske sportsklubber til at efterspørge, at deres udendørspadelbaner bliver gjort uafhængige af vind og vejr, så deres medlemmer kan spille året rundt. Den efterspørgsel er noget, der mærkes hos byggefirmaet Hallgruppen, som er leverandør af telte og haller.

Den første overdækkede padelbane bygget af Hallgruppen står nu klar i Hammelev, uden for Haderslev, og Kim Jansdorf, direktør i Hallgruppen, fortæller, at der er flere lignende projekter i støbeskeen.

- Med den første padelbane på plads har vi fået afprøvet konceptet og fået de nødvendige kommunale tilladelser på plads. Det baner jo vejen for, at vi nemt kan lave samme øvelse for andre sportsklubber, der ønsker at gøre deres padelbaner tilgængelige året rundt, siger han og fortsætter:

- Indtil videre har det primært være de lidt mindre sportsklubber, der har rakt ud til os, så de kan få mest muligt ud af deres padelbaner. Det har været en sjov opgave at løse for dem, og vi håber selvfølgelig, at vi skal ud til endnu flere danske sportsklubber og foreninger og hjælpe dem med at få stablet en masse helårsbaner på benene. Efterspørgslen efter baner er mange steder helt enorm, så hvis vi kan hjælpe bare lidt med at flere danskere kan komme ud og spille, er vi glade, siger Kim Jansdorf.

Et anderledes samarbejde
Selvom Hallgruppen normalt beskæftiger sig med byggebranchen og bygger telte til byggepladser og lagerhaller, er de nye samarbejder med de danske sportsklubber langt fra et umage match.

- På mange måder er det et oplagt samarbejde for os. For ligesom når vi bygger telte rundt om byggepladser, så byggearbejderne kan arbejde i ly for vejret, er det jo en lignende udfordring, vi løser for sportsklubberne. Ved at bygge en overdækning til de udendørs padelbaner, muliggør vi, at de danske padelspillere kan spille 365 dage om året og ikke kun, når solen skinner, siger Kim Jansdorf.

Ifølge Dansk Padel Forbund er der i alt 1052 padelbaner fordelt på 364 lokationer. Foruden dem er der projekteret 136 nye baner, der åbner i løbet af året. Hallgruppen oplyser, at der i Silkeborg er en hal på vej, samt at der er kommet seks ordrer ind på overdækning af padelbaner.

-dc

29/3 2023