Aktuelle nyheder - Byggeri

Ny boligplatform vil gå foran for klimaetVi planter træer i Danmark, hvor Propsteps brugere med tiden vil kunne komme ud og gå rundt i den natur de har bidraget til, lyder det fra Propstep.

Ny boligplatform vil gå foran for klimaet

Den nye online boligplatform Propstep vil modvirke byggeriets negative klimaaftryk ved at investere noget af fortjenesten i genopbygning af natur, plantning af træer m.v.

Del artiklen på

Samfund - Klima

Propstep Rebuild er et nyt tiltag fra den danske online platform for nybyggeri, Propstep, som investerer en del af virksomhedens fortjeneste på udlejning af nye boliger i genopbygning af natur, plantning af træer og andre metoder til at trække CO2 tilbage i jorden og modvirke byggeriets og dermed beboerens negative klimaeffekt.

- Rent billedligt går vi bagved og genopbygger Jorden, når nybyggeri og udvikling af nye byområder pløjer natur ned for at gøre plads til bygninger, udtaler Propstep medstifter Troels Feodor Nielsen.

Nybyggeri sætter tunge klimafodspor
Når du som beboer flytter ind i et nybyggeri vil det leve op til strenge energikrav og f.eks. være velisoleret med lavenergivinduer og A++ hårde hvidevarer. Altså kan du med rette forvente, at du minimerer din klimapåvirkning fra energiforbruget fremadrettet. Dog er faktum, at opførelsen af din nye bolig uundgåeligt har efterladt et væsentligt CO2 fodspor i gennem materialer, transport og selve byggeprocessen.

Nybyggeri står samlet set for næsten 40% af den globale årlige CO2 udledning iflg. World Green Building Council . På internationalt plan stammer de 11% fra byggematerialer og selve opførelsen.

I Danmark er billedet dog iflg. DK-GBC, at materialer udgør op mod 80% af klimaaftrykket i bygningens levetid, fordi vi allerede er gode til at minimere effekten af den efterfølgende drift, varme og elektricitet. Og byggebranchen har et stigende fokus på bæredygtighed og nye certificeringer som DGNB vinder frem. Men trods gode intentioner er der lang vej til, at man som beboer kan slippe af med sin tunge CO2 last.Vil plante træer i Danmark
Den danske online platform for nye boliger, Propstep, som samler danske nybyggerier og giver boligsøgende mulighed for at leje eller købe nyopførte boliger digitalt, tager et ansvar i denne problemstilling og giver beboere, som lejer nye boliger gennem Propstep et automatisk klimamodsvar.

Troels Feodor Nielsen uddyber:

- Vi tager et cut af vores fee for udlejningen og investerer i Propstep Rebuild med et mål om, at det skal vokse sig stort og på sigt opkøbe og udlægge områder til vild natur, opsætte grønne energikilder med videre.

- Det her er alt andet end greenwashing. Det er et konkret eksempel på hvordan man som forbruger og virksomhed kan tage ansvar og gøre noget reelt i forhold til klimakrisen. Vi planter træer i Danmark, hvor Propsteps brugere med tiden vil kunne komme ud og gå rundt i den natur de har bidraget til. Vi kommer ikke til at sende pengene til en eller anden useriøs organisation, som lover træplantning i Afrika, men aldrig leverer, siger han og forventer over tid at rulle Propstep ud internationalt og tage Rebuild konceptet med.

- Vi er overbeviste om, at vi over tid kan skabe akkumulerende værdi i Propstep Rebuild og geninvestere yderligere, så snebolden for alvor begynder at rulle. Vi har også en forhåbning om at eksempelvis bygherrerne vil være med.

-jhn

Læs mere her

Læs mere om Byggeri

8/1 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.