left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Ny skole i Ørestad får svømmehal, idrætshal og madskoleNår Skolen på Hannemanns Allé står færdig i 2023 med bl.a. svømmehal, idrætshal og kulturhus, vil det give helt nye muligheder for beboerne i Ørestaden. Illustration: Rubow Arkitekter

Ny skole i Ørestad får svømmehal, idrætshal og madskole

I Ørestad er en ny firesporet skole med plads til 1200 elever på vej. Skolen skal være knudepunkt for læring, kultur- og fritidsliv også for offentligheden efter skoletid

Del artiklen på

Ørestaden er i rivende udvikling, og mange børnefamilier bosætter sig i bydelen. Derfor er der behov for mere skolekapacitet og flere fritidstilbud for børn, unge og lokalmiljø, og det er der i den grad udsigt til med Skolen på Hannemanns Allé: Et af Københavns mest ambitiøse og innovative skolebyggerier til dato med svømmehal, idrætshal og madskole under samme tag. Svømmehallen bliver også åben for offentligheden.

Skolen skal huse både læring i dagtimerne og unikke faciliteter for kultur- og fritidstilbud resten af dagen. Der bliver bl.a. særligt gode faciliteter for springgymnastik. Visionen er, at skolen skal danne ramme om socialt liv, fællesskab og byliv i Ørestaden.

Dens arkitektur er desuden tænkt, så den skaber mange anvendelsesmuligheder med f.eks. tagflader, der kan benyttes til udendørs undervisning og aktiviteter.

- Skolen på Hannemanns Allé bliver ét af Københavns største skolebyggerier til dato. Med både svømmehal og idrætshal er der rig mulighed for, at elever, naboer og københavnerne kan få glæde af de topmoderne faciliteter. Jeg glæder mig meget til at se skole, sport og fritid blomstre i Ørestaden, siger overborgmester Lars Weiss, der bliver suppleret af børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen.

- Ørestadens børn og unge får med den nye skole rig adgang til spritnye og virkelig lækre faciliteter. Det betyder alverden for Københavns skoleelever, at de kan udfolde sig fysisk, socialt og kreativt både i skoletiden og i fritiden. Skolen på Hannemanns Allé bliver suveræn, fordi den skaber rammerne for denne udfoldelse – samlet på ét sted, siger han.

Når Skolen på Hannemanns Allé står færdig med bl.a. svømmehal, idrætshal og kulturhus, vil det give helt nye muligheder for beboerne i Ørestaden.

- Det bliver ikke mindst en gevinst for børnene, der gennem skolen vil få en helt naturlig vej ind i fritidstilbuddene og de sunde fællesskaber, og også for resten af bydelens beboere, der kan se frem til nye kultur- og fritidsaktiviteter, tilføjer kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde.

Markering af byggestart på Skolen på Hannemanns Allé blev afholdt fredag 4. juni.

Fakta om skolebyggeriet
- BAM Danmark er totalentreprenør og opfører skoleprojektet i samarbejde med Rubow Arkitekter, Nøhr & Sigsgaard Arkitekter og Rambøll Rådgivende Ingeniører.
- Der er afsat en anlægsbevilling på 200 mio. kr. til opførelse af svømmehal og 571 mio. kr. til skole og idrætshal.
- Byggeriet får en miljøcertificeringsstandard på DGNB guldniveau.
- Skolen bliver firesporet med svømmehal, idrætshal og madskole. Svømmehallen bliver åben for offentligheden.
- Byggeriet forventes at stå færdig i sommeren 2023.

-los


Læs mere om Byggeri

8/6 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.