Aktuelle nyheder - Byggeri

Nye, digitale løsninger til fremtidens bæredygtige byer udvikles i DanmarkFoto: Camilla Stephan.

Nye, digitale løsninger til fremtidens bæredygtige byer udvikles i Danmark

10 lovende og innovative teknologivirksomheder fra hele verden er netop blevet udvalgt til den tredje og sidste runde af det danske accelerator-program Urbantech

Del artiklen på

Hvordan kan ny teknologi være med til at skabe bedre og mere bæredygtige byer at bo i? Det spørgsmål skal 10 udvalgte iværksættervirksomheder fra hele verden nu komme med deres svar på.

Efter en ansøgningsrunde er de netop blevet udvalgt til det danske acceleratorprogram Urbantech, hvor de sammen med tre store, danske virksomheder skal udvikle nye digitale løsninger, der kan skubbe byggeriet og byudviklingen i en mere effektiv og bæredygtig retning.

Fire af de udvalgte startups til dette års Urbantech er danske, og ud af dem er CoGo og Woodsense gamle kendinge. De har begge været en del af den danske ’lillebror’ til Urbantech – nemlig Urbantech Mentoring. Her fik i alt 13 spirende danske virksomheder mentorstøtte til at udvikle deres digitale ideer og klargøre sig til ansøgningsrunden for det internationale hovedprogram Urbantech.

- Både dansk og international byudvikling skriger efter innovative og bæredygtige løsninger, og mange kigger i retning af Danmark, fordi vi har et stærkt ry ift. bæredygtig byudvikling. Og det med god grund. Niveauet blandt de udvalgte i årets Urbantech er tårnhøjt – både blandt de internationale og de danske startups. I de tre år, vi har kørt Urbantech, er de danske ansøgere i bunken bare blevet bedre og bedre. Det tegner godt for branchen, siger Nina Kovsted Helk, der er filantropidirektør i Realdania.

Grøn bytransport og nye tilgange til lyd
Det er tredje og sidste gang, at både danske og internationale startup-virksomheder kan blive en del af Urbantech-programmet.

I 2021 skal der bl.a. arbejdes med grøn bytransport, nye tilgange til lyd i det byggede rum samt robotter og sensorer til byggeriet. Alt sammen teknologier med potentiale til at blive brugt i stort format og med betydelige bæredygtighedsgevinster for byer over hele verden.

- Urbantech bidrager til et stærkere dansk økosystem inden for grønne og smarte byløsninger. Det sker bl.a. gennem tiltrækning af masere af innovative produkter, kreative virksomheder og talent til Danmark. Som noget særligt er det værd at fremhæve, at det i 2021 udgaven af Urbantech er lykkedes hele fire danske start-ups at blive blandt de ti udvalgte til programmet trods skarp konkurrence fra mere end 140 andre virksomheder fordelt på 40 lande, siger Thomas Hofman-Bang, der er adm. direktør i Industriens Fond.

Vigtigere end nogensinde før
Bag Urbantech står de tre danske virksomheder Cowi, VKR Holding/Velux og EWII med støtte fra den filantropiske forening Realdania og Industriens Fond. Målgruppen for mentoring-programmet er intet mindre end verdens mest lovende, nystartede og innovative teknologivirksomheder, som gennem et skræddersyet og intenst accelerationsforløb i Urbantech får mulighed for at skalere og vækste deres løsninger i tæt samarbejde med de tre danske virksomheder bag.

Både for de deltagende startups, der får mulighed for at booste deres ideer, og for de tre danske virksomheder Cowi, VKR Holding/Velux og EWII er der store forretningsmæssige gevinster at hente i samarbejdet:

- Hvis vi skal skabe mere leveværdige og bæredygtige byer samt lykkes med den grønne omstilling, har vi brug for data og ny teknologi. Samtidig har corona vist os, at fremtiden er digital, og at vi kan ændre meget mere og hurtigere end forventet. Derfor er Urbantech vigtigere end nogensinde før: Det giver Cowi en unik platform for at arbejde med – og lære af – nogle af verdens mest lovende tech-startups og sammen fremskynde udviklingen af nyskabende løsninger for byer, der er både kommercielt og miljømæssigt bæredygtige, siger Lars-Peter Søbye, der er CEO i Cowi.

- Vi ser igen i år frem til holdet af innovative virksomheder med ideer til bæredygtig udvikling af fremtidens byer. Vores erfaring fra de første år er, at denne form for samarbejde beriger begge parter, og arbejdet i Urbantech er desuden en vigtig inspiration for vores forretningsområder – herunder produktudviklingen i Velux, siger Mads Kann-Rasmussen, der er CEO i VKR Holding.

- Relevante og ambitiøse. Bedre kan jeg ikke beskrive dét, jeg har oplevet med de mange startups, der har været med i Urbantech-programmet. Hvert eneste år og igen i år er jeg blevet overvældet af den gnist og det engagement, der bliver lagt for dagen. Jeg bliver inspireret af at møde start-ups, som jeg egentlig ikke troede oplagte for os, og så opdage en ny verden sammen med dem – en verden som får mig til at se nye muligheder i min egen virksomhed, siger Lars Bonderup Bjørn, der er adm. direktør i EWII.

Om Urbantech
- Urbantech-programmet løber over i alt tre år og inviterer hvert år start-ups fra urban tech-feltet med i et tre måneders accelerationsforløb med efterfølgende alumne-program. Både danske og udenlandske teknologi-startups kan ansøge om at være med.
- Det er tredje og sidste gang, at op mod 10 startups bliver udvalgt til programmet.
- Bloxhub bliver igen i år den samlende venue for alle fysiske events, men grundet Covid-19 vil store dele af programmet i 2021 afholdes virtuelt.
- Urbantech er grundlagt af Cowi, VKR Holding/Velux og EWII, som alle investerer både tid og penge i programmet. Urbantech er desuden støttet af foreningen Realdania og Industriens Fond.
- Programmet faciliteres af Rainmaking i samarbejde med Bloxhub, Dansk Design Center, Dansk Arkitektur Center og Amazon Web Services.
- Udover virksomhedspartnerne og de filantropiske støttegivere har Urbantech-programmet omkring 100 mentorer og investorer tilknyttet programmet.
- De årlige Urbantech-forløb afsluttes efter de tre måneder med en demodag, hvor de deltagende startups vil præsentere deres løsninger foran et særligt indbudt publikum af blandt andre danske og internationale investorer og venturefonde.

-kj

Læs mere om Byggeri

14/6 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.